Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den Açıklama
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çanakkale'ye yaptığı ziyarete ilişkin bazı ayrıntıları Twitter'daki hesabından takipçileriyle paylaştı.

Halkın yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını belirten Gül, ''Herkes bize gül verdi'' dedi.
İbrahim Bodur'un fabrikasına giderken Çan'ın içinden geçtiklerini, bütün ilçe halkının kendilerini sevgiyle karşıladığını anlatan Gül, herkese teşekkür etti.
Dün Gökçeada'ya geçtiklerini hatırlatan Gül, ''Ada bir taraftan gelişirken, diğer yandan güzelliğinin korunması önemli, bunu herkese hatırlattım. Rum vatandaşlarımızın yaşadığı Zeytinlik köyüne gittik ve orada bize meşhur dibek kahvesini Efi Hanım ikram etti'' ifadelerini kullandı.
Şehitliği ziyaret ettiğini de hatırlatan Gül, Çanakkale ve şehit kelimelerinin adeta birbiriyle özdeşleştiğini belirterek, tüm şehitleri rahmet, minnetle andıklarını kaydetti.
Şehitlikte, Anadolu'nun dört bir yanından binlerce genç yaşta vatandaşı görmenin kendisini çok mutlu ettiğini dile getiren Gül, duygularını, ''Silahlı Kuvvetlerimizin sancak merasimlerinin çok ayrı bir değeri ve önemi vardır. Alaylara sancağı cumhurbaşkanları verir ve sancak askerin şerefi ve namusudur. İkinci Kolordu İstihkam Alayı'na tevdi ettiğim sancak merasiminde Genelkurmay Başkanımız ve Kara Kuvvetleri Komutanımız da vardı. Göğsümüzü kabartan muhteşem bir askeri merasim yapıldı'' diyerek paylaştı.
Twitter'da, Cumhurbaşkanı Gül'ün ziyaretine ilişkin bazı fotoğraflar da paylaşıldı .
