Bbp'nin 9. Olağan Kongresi Yapıldı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Bozok, 28 Şubat'ta balans ayarı yapanların şimdi kendilerine balans ayarı yapıldığını söyledi.

Bbp'nin 9. Olağan Kongresi Yapıldı
BBP Zonguldak İl Başkanlığı 9. Olağan Kongresi Genel Maden İşçileri Sendikası Toplantı Salonu'nda yapıldı. Genel Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Bozok, Divan Başkanlığını yaparken, kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kongrede ilk konuşmayı yapan parti üyesi Turabi Çelik, herkesin parti için çalışması gerektiğini söyledi.

Herkesin taşın altına elini koymasını isteyen Çelik, bu makamı sadece para için kullanmamalarını anlattı

Genel Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Bozok, Zonguldak'ın sorunlarına değinerek, yıllardır aynı yoldan geldiklerini, Başbakan çıkaran bir şehrin dağları delerek yollar yapması gerektiğini söyledi.

Yıllardır Zonguldak'a aynı yollardan geldiklerini anlatanBozok, şöyle konuştu: "Zonguldak, Başbakan çıkarmış, bakanlar, meclis başkanı çıkarmış ancak Zonguldak gerekli hizmeti alamamış ve Zonguldak halkı bunlara karşı çıkmamış, hesabını sormamış."

Son günlerde yapılan 28 Şubat operasyonlarını da değerlendiren Bozok, şunları söyledi: "28 Şubat'ta tanklarla yüründüğü zaman 'Balans ayarı yaptık' diyenler, şimdi kendi kendilerine balans ayarı yapıyor. Mutlu olduk. Tabii ki yeterli değil. O dönem bir tane delikanlı söz söyleyemezken, rahmetli şehit liderimiz kalkıp erkekçe 'Namlusunu milletine çeviren tanka selam durmam' demişti. Kime demişti bugün içeri alınan Çevik Bir ve ekibine demişti. Dün bunlar tutuklandı, zannediyorum devam edecek, bununlakalmamalı. Kılcal damarlara kadar inilmesi, sivil boyutu var, sivil toplum örgütü boyutu var, bürokrat boyutu var her boyutuna inilmeli. Nereye dokunuyorsa inilmeli. Bugün bu ülkenin bu halde kalması, ilerlememesi maalesef hep bunlar nedeniyle. Bedelini ödemeliler. 27 Nisan e-muhtıra, muhtıraların hepsi, ihtilallerin hepsi, ülkenin geri gitmesine sebep olan şeylerdir. Bu ülkenin, bu memleketin bir adım ileri gitmesini istemeyen insanlar bunlar. Araştırın milli ve yerli insan değildir bunlar. Çünkü milli veyerli olan insanlar asla ve asla ülkesinin ilerlemesine engel olmaz." Konuşmanın ardından yapılan oylamada Ahmet Pulat, BBP Zonguldak İl Başkanlığına seçildi .
Kaynak: İHA