Alınteri, Medine'nin Gülü' Adlı Program Tertipledi

Erzurum Alınteri Derneği, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Erzurum Lisesi Kültür Merkezi Salonu'nda 'Medine'nin Gülü' isimli anma programı düzenledi.

Alınteri, Medine'nin Gülü' Adlı Program Tertipledi
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından hafız Avni Akbulut, Kur'an-ı Kerim tilavetinde bulundu. Dernek Başkanı Aydın Kemal Yıldız, derneği, 2007 yılında, özel ve kamuda çalışan işçilerin sosyal ve kültürel hayatlarına destek sağlamak için kurduklarını ifade etti.

Bölge illerinde de şubeler açmak için çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Yıldız, "İşçi kardeşlerimize yönelik çeşitli kültürel ve sosyal etkinlikler düzenleliyoruz. Amacımız, alın terleriyle geçinen işçi kardeşlerimiz arasında birlik ve beraberlik duygusunu geliştirmek." dedi.

"HZ. MUHAMMED İNSANLIĞA MODEL GÖNDERİLDİ"
Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Mehmet Göktaş, "Kur'an'da Efendimiz' isimli sunum yaptı. Göktaş, Hazreti Muhammed (sav)'in insanlığa örnek model olarak gönderildiğini ifade etti.

Kur'an-ı Kerim'den ayetlerle Hazreti Muhammed (sav)'in alemlere rahmet olarak gönderilişini anlatan Göktaş, "Peygamber Efendimiz gibi yaşamak, düşünmek ve inanmak zorundayız. Çünkü Allah'ı seven, Hz. Muhammed'i (sav) sever, Efendimizi seven ise Allah'ı sever. Sevmek de ancak ibadetle ve Efendimiz gibi yaşamakla mümkün." diye konuştu.

Programda Yıldırım Bayezıt Camii ilahi ve sema grubu da dinleti ve gösterileri ile beğeni topladı. Program sonunda davetlilere gül ve hadis kitabı hediye edildi .