Gif İleşitim Ödülleri Sahiplerini Buldu

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından 2012 Gif İletişim Ödülleri yarışması düzenlendi.

Gif İleşitim Ödülleri Sahiplerini Buldu
Gümüşhane Üniversitesi Gümüşperde Sinema Salonu’nda gerçekleştirilen ödül törenine Gümüşhane Üniversitesi (GÜ) Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın ve Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GSTO) Başkanı İsmail Akçay katıldı.

Bu yıl ilki düzenlenen ve 2013 yılında ulusal düzeyde gerçekleştirilmesi düşünülen GİF İletişim Ödülleri yarışmasına Gümüşhane Üniversitesi öğrencileri toplam 113 proje ile katıldı.

Öğrenciler, iletişim fakültesinin düzenlediği yarışmada haber, kısa film, fotoğraf ve reklam dalında yarıştı. Kısa film ve fotoğraf dalında ödüller sahiplerini bulurken; reklam ve haber dalında yarışan eserler arasında birincilik ve ikincilik ödülüne layık eser bulunamadı. Fotoğrafçılık dalında birinciliği “Damla” adlı projesi ile Gamze Dönen alırken, ikinci İhsan Usta projesi ile Uğur Bulut oldu.Yarışmada haber dalında “Yürek Bilekten Güçlüdür” projesi ve fotoğrafçılık dalında 'Esaret' adlı projesi ile üçüncülük ödüllerini Ercan Karabuga alırken, reklam dalında “Her Aşkın Bir Bağlayıcılığı Var” adlı projesi ile Şahika Noylan ve Erdi Altuntaş üçüncülüğü, kısa film dalında “Şiddet Etme” adlı projesi ile Sude Yıldız üçüncülüğü, kısa film dalında 'Çocuk Oyuncağı' adlı projesi ile Muzaffet Şener ise ikinciliği kazandı. Yarışmada kısa film dalı birincisi ise Dell Notebook Reklam adlı projesi ile Bekir Bulut oldu. Heyecanlı anların yaşandığı törende ödül alan yarışmacılar sevinçlerini arkadaşlarına sarılarak yaşadı.Törende konuşan Gümüşhane Üniversitesi Rektörü İhsan Günaydın, geleneksel eğitimin artık yerini modern eğitim veya aktif eğitime bıraktığını vurguladı. Öğrencilerin araştırma ve keşfetme, çözümleme ve derinleştirme, paylaşma ve yaşantıya uygulama basamaklarını özümseyerek yaşamlarının her aşamasında bilgiyi kullanma becerilerini geliştirmeleri gerektiğini belirten Rektör Günaydın, “Aktif öğretimde öğrenci ne yaptığını, niçin o dersi işlediğini ve dersin sonucunda ne öğreneceğini bilmelidir. Öğrenci beynini kullanır gördüğü ve edindiklerini fikirlere dönüştürür, karşılaştığı problemleri çözer, öğrendiklerini uygular ve tepkilere karşı duyarlı olur.” şeklinde konuştu.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Vatandaş ise ilki düzenlenen yarışmaya 113 proje katıldığını ifade ederek, “Kendi fakülte öğrencilerimizin dışında da katılımın olması bizi son derece mutlu etti. Elbette bu bizi yüreklendirdi cesaretlendirdi. Kısmet olursa bütün amacımız gelecek yıl bu yarışmayı ulusal düzeye taşımak ve Türkiye’deki bütün iletişim fakültesi öğrencilerinin katılımı ile ulusal düzeyde bir yarışma haline getirmek ve zaman içinde bunu gelenekselleştirmektir.” dedi.

Törende Rektör Günaydın, ana sponsor olan Koza Altın İşletmeleri AŞ Gümüşhane Mastra İşletme Müdürü Fazıl Atak ile Yöre Pestik Köme, Amerikan Dil Okulları ve Kültür Derneği, Lüks Gümüşhane Seyahat, Bizim Market ve Mondi temsilcilerine plaket verildi.

Program sonunda Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi araştırma görevlileri Ersin Diker, Emre Ş. Arslan ve Gümüşhaneli fotoğraf sanatçısı Mustafa Zengin’in hazırladığı “Gümüşhane” konulu fotoğraf sergisi açıldı .