Çankırı Karatekin Üniversitesi İibf'nin Temeli Atıldı

Çankırı Karatekin Üniversitesi Uluyazı Merkez Kampüsü'nde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) inşaatının temel atma töreni gerçekleştirildi.

Çankırı Karatekin Üniversitesi İibf'nin Temeli Atıldı
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra açılış konuşmasını yapan Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, Uluyazı kampüs alanı hakkında bilgi verdi. Çankırı Karatekin Üniversitesi Uluyazı kampus alanında ilk inşaatın 2010 yılının nisan ayında merkezi derslik ve amfi binaları ile başladığını belirtti.

Rektör Ali İbrahim Savaş, bir yıl içinde merkezi derslikler inşaatının tamamlandığını kaydetti.

Rektör Savaş, “8.000 metrekarelik 2 blok halindeki merkezi derslikler, öğrenci sıralarına kadar düzenlendi.

Toplam 24 sınıf, 2 bilgisayar laboratuarı, 2 akıllı sınıf bulunan merkezi dersliklerde aynı anda 2 bin 400 öğrenci dersleri takip edebilecek.” şeklinde konuştu.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş konuşmasında Çankırılı işadamı Namık Tanık’ın hibe olarak yaptırdığı 3.300 metrekarelik laboratuvar binasının kaba inşaatı tamamlandığını ifade etti.

Uluyazı kampüs alanında yapılan çalışmaların yalnızca 2 yıllık bir mazisi olduğunu kaydeden Rektör Savaş, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Eski TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’e ve bütün emeği geçenlere katkılarından ötürü teşekkür etti. Bilimsel çalışmaları anlatan Rektör Savaş, “Çankırı’nın derdiyle dertlenen, kendilerini Çankırılı kabul edip, Çankırı’nın lokomotifi olmaya hazır bir üniversiteyiz.” dedi.

Konuşmasının sonunda temeli atılan iktisadi ve idari bilimler fakültesi binasının hayırlı uğurlu olmasını diledi. Vali Vahdettin Özcan da, son geldiği günden bu güne kadar kampüs alanının çok değiştiğini belirterek, “Buradaki yatırımcı kuruluşların başı olarak şunu açıkça söylüyorum: Biz bu kadarını yapamazdık. Rektörümüzün çalışkanlığı, azmi, Çankırı için büyük şans.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Dr. Kadir Çayır yönetiminde Çankırı Karatekin Üniversitesi Halk Müziği Topluluğu bir konser verdi. Öğretim görevlisi Ahmet Kocadağ yönetiminde Çankırı Karatekin Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu “Bir Yudum Anadolu Efsanesi” halk oyunları gösterisi sundu. Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Milletvekili Hüseyin Filiz, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, iktisadi ve idari bilimler fakültesi inşaatına kesilen kurbanın ardından ilk harcı attı. Temel atma töreni konuklara yapılan ikramlarla son buldu. Temel atma törenine, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Milletvekili Hüseyin Filiz, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Karatekin Üniversitesi rektör yardımcıları, vali yardımcıları, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, kurum yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretim üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.