'Alkol Yasağı'na destek ve tepki

Afyonkarahisar'daki 'alkol yasağı' bazı piknikçileri memnun ederken, bazılarının da tepkisine neden oldu.

'Alkol Yasağı'na destek ve tepki
Tepki gösterenler, alkolü alanların bir şekilde bu yasağı delerek yine içebileceğini, engellenmesi gerekenin ise alkolü aldıktan sonra taşkınlık yapanlar olduğu görüşünde birleşti. Afyonkarahisar Valiliği tarafından alınan 'alkol yasağı' kararı piknikçileri etkilemedi. Piknik alanlarına akın eden vatandaşlarınn gündeminde alkol yasağı vardı. Yıllardır Afyonkarahisar Hıdırlık mesire alanında köftecilik yapan Celal Lafçı, kararı olumlu karşıladığını söyledi.

Lafçı, "Bence iyi oldu. Çevre kirliliği açısından da çok iyi oldu. İçtiklerin şişerini sağa sola atıyorlar, bunları da kırıyorlardı. Bunlar önlenmiş oldu. Rahatsızlık verenler 'keş' diye tabir edilenler. Bunların önlenmesigerekiyor" dedi.

Piknik alanında mangal keyfi süren Mesut Arısoy, alkol yasağının duyurulma şeklinin Afyonkarahisar'ın imajına ters etki yaptığına dikkat çekti. Arısoy, "Alkolün, umuma açık olan yerlerde yasaklanması, Türkiye kamuoyuna duyuruluş şekli Afyonkarahisar'da içki tamamen yasaklanmış şeklinde. Bu olumsuz bir imaj oluşturdu. Aslında bu zaten yasal olarak belli. Ama böyle bir açıklama yapılması kent için olumsuz oldu. Zaten yasal süreçte bu tür şeylerin bir cezası var" dedi.

Yasakçı zihniyetle bununçözülemeyeceğini savunan Arısoy, "Alkol alacak kişi, içkiyi belki kabıyla getirmez, bir meşrubat şişesi içerisinde getirir yine içer. Bu tür yerlerde içilip çevreye zarar veriyorsa bunun önlemi alınsın. Çevreye zarar veren kişiler emniyet tarafından engellenir. Kimseyi de özel arabalarının içinde sen neden içiyorsun diye ağzını koklayıp önlemeye kalkışmazsın" diye konuştu.

Alkol yasağına karşı çıkan Saliha Turunç isimli vatandaş ise, "Bunu yasaklayamazlar. İnsanlara içki içmeyin diyemezsiniz. Nereye kadar yasak getireceksiniz. Evimizden çıkmayıncaya kadar mı yasaklanacak. Yarın öbür gün başka neye yasak gelecek. Çocuklara kötü örnekse evde de yasak olsun. İçkiye karşıyım içki içmiyorum ama yasaklarla olacak bir şey değil, başka bir yollarla bunu halletmek zorundalar" diye konuştu.

Melek Arısoy da alkolün yasaklanmasının teşvik olabileceğini söyleyerek, "Saklı saklı yapmaya dönüşüyor. Yapmak isteyen insanlar bir şekilde yaparlar. Bence serbest bırakılsın, zevk için içenler içsin, etrafa zarar verenler de cazalandırılsın" dedi.

PİKNİK ALANLARINDAKİ YASAKLAR

Hıdırlık mesire alanında yasakların yer aldığı tabelada ise içki alımının yer aldığı görüldü.

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından mesire alanında yasaklananlar şöyle: "Ağaç, fidan ve çiçekleri koparanlara, parklara kağıt parçası, yemek kağıdı vs atarak kirletenlere, havuz ve gölete girmek, buralara hayvan sokmak ve gösterilen yer dışında balık tutmak, umumi parklarda içki içenlere, çamaşır yıkayanlara, öteberi temizleyenlere veya silkenlere, umumi park ve bahçelerde hayvan otlatanlara, umumi havuzları bozanlara, kıranlara, kirletenlere, hayvan ve eşya yıkayanlara, bank, pergole, barbekü, oyun ve spor aletlerine zarar verenlere, çim üzerinde mangal yakanlara, yükseksesle müzik çalarak etrafı rahatsız edenlere, pergolelere salıncak kurarak zarar verenlere kabahatler kanunu ve belediye tembih ve yasaklar yönetmeliğine göre işlem yapılır. "
Kaynak: İHA