Suşehri Balık Sektöründe İddialı

Suşehri Kaymakamı Mehmet Demiral, “İlçemiz balık sektöründe iddialı bir ilçe.

Suşehri Balık Sektöründe İddialı
Özellikle Alabalık üretiminde yurt genelinde iddialı olacağımızı düşünüyorum” dedi.

İlçe Kaymakamı Mehmet Demiral ve Belediye Başkanı Sedat Sel, ilçeye 15 kilometre uzaklıkta bulunan Çamlıgöze Baraj Gölü’nde bulunan kafeste alabalık üretim tesislerinde incelemelerde bulundu. İlk defa gördüğü tesisleri gezerek, işletme sahibi Alper Sermet’ten bilgi alan İlçe Kaymakamı Demiral, “Kısa süre önce ilçeye atandığımdan dolayı, bu tesisimizi gezme imkanı yeni bulduk. Çok güzel olmuş. İnanıyorum ki, Türkiye genelinde alabalık üretiminde iddialı olacağız. Şuanda yurt genelinde birçok yere alabalık sevkiyatı yapıldığı gibi, yurtdışına da Suşehri alabalığı adı altında balık gönderilmesi bizleri son derece mutlu etmektedir. Şuanda yaklaşık 54 kişinin çalışması ise işsizliğe bir nebze olsun büyük katkı sağlamıştır” dedi.

İlçenin çevresinde bulunan baraj göllerinin farklı şekilde değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden Demiral, “Su olmadan hayat olmaz. İlçemiz bu konuda çok şanslı. Yeşilliği ve suyunun bol olması, ilçemize farklı bir güzellik katmaktadır. Görüldüğü gibi Kılıçkaya Barajımıza belediyemiz tarafından sosyal tesisler yapıldı. Bölgeye farklı bir güzellik kattı. İlçe halkımız ile birlikte, çevre il ve ilçelerden gelen vatandaşlarımız bu barajımızda güzel vakit geçiriyor. Görüldüğü gibi Çamlıgöze barajımızda 142 adet kafes yapılarak alabalık üretimi ve satışı yapılıyor. Bunların hepsi güzel çalışma, takdire şayandır. Bu gibi tesislere köstek değil, destek olunması gerekmektedir. Türkiye’nin yıllık 65 bin ton olan alabalık üretiminin yüzde 7'si bu tesisimizden karşılanması mutluluk vericidir. İşletme sahiplerini canı gönülden kutluyorum” diye konuştu.

Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel ise, yaklaşık 3 yıl önce faaliyete geçen alabalık tesislerinin 8 alabalık üretim kafesiyle çalışmalarına başladığını, şuanda tesisin kendini genişleterek 140 kafese ulaşmasının çok güzel olduğunu ifade ederek, tesis için ellerinden gelen tüm imkanları kanunlar nezdinde yapmaya devam edeceklerini vurguladı. İşletme sahibi Alper Sermet ise, tesisin şuanda yıllık üretiminin 4 bin 250 ton olduğunu, tesiste üretilen balıkların yavru olarak Sivas’ta bulunan başka tesislerinden getirildiğini ve burada büyüdükten sonra satışının yapıldığını ifade etti.

Sermet ayrıca, Suşehri merkeze yakın bir yerde alabalık un, yem ve yağ fabrikasıyla birlikte, balık ayıltama tesislerini de kuracaklarını sözlerine ekledi.

Kaymakam Demiral ve beraberindekiler, daha sonra kayıklarla birlikte Çamlıgöze Baraj Gölü’ndeki kafesleri gezerek, balıklara yem attı .
Kaynak: İHA