Saruhanlı'da Gençlik Merkezi Açıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Türkiye genelinde başlattığı yeniden yapılanma çalışmaları çerçevesinde Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde kurulan gençlik merkezi törenle açıldı.

Merkez için geçen İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile Saruhanlı Belediyesi arasında imzalanan protokolle belediye sosyal tesisleri tahsis edilmişti. Açılış törenine Kaymakam Kadir Sertel Otcu, Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mehmet Uçak, İlçe Emniyet Müdürü Engin Pınar, Garnizon Komutanı Üsteğmen İlyas Pekdemir, AK Parti İlçe Başkanı Fahrettin Ayçiçek, İl Genel Meclisi üyeleri, daire amirleri ve öğrenciler katıldı.

İl Müdürü Uçak, yaptığı konuşmada, "Biz, 'İşimiz gençlik, gücümüz gençlik' sloganıyla başlıyoruz. Nerede gençlik, bizler de orada olacağız. Dünyanın iki dili var, bunlardan biri sanat, diğeri de spor. Gençlerimizin her birinin bir sanat ve spor dalında eğilimi olmasını, başarıya ulaşmasını istiyoruz." dedi.

Başkan Yaralı ise, "Gençlik Spor Bakanlığımız'ın yeni teşkilatlanma yapısını, ilçelerde gençlik merkezleri açılacağını duyunca Manisa İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'yle irtibata geçtik. İl Müdürüm Mehmet Uçak da merkezin Saruhanlı'da olmasının çok güzel olacağını söyleyince belediye meclis üyelerimizde birlikte tesislerimizi seve seve tahsis ettik." şeklinde konuştu.

Daha sonra Kaymakam Otcu ve Başkan Yaralı, İl Müdürü Uçak’a katkılarından dolayı çiçek takdim etti. Ardından birlikte açılış kurdelesini kestiler. Saruhanlı Gençlik Merkezi Sorumlusu Kadircan Odabaşı, protokol üyelerine binayı gezdirip bilgi verdi. Program, proje kapsamında Saruhanlı'dan 40 kişilik öğrenci grubunun, iki günlük Çanakkale gezisine protokol üyeleri ve aileleri tarafında uğurlanmasıyla sona erdi .