Öğrencilerden Orman İşletme Müdürlüğüne Ziyaret

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ormancılık Fakültesi öğrencileri, Dörtyol Orman İşletme Müdürlüğünü ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Erdaş öncülüğünde Dörtyol'a gelen 40 öğrenci, Orman İşletme Müdürü Abdulsamet Doğar'ı makamında ziyaret etti.

Doğar, öğrencilerin ve öğretim üyelerinin ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirterek, ''Bizden sonra ormanlarımızı teslim edeceğimiz öğrencilerimize yaptığımız çalışmalarla ilgili yerinde bilgiler aktarıyoruz. Sorumluluk alanımız olan Erzin ve Dörtyol bölgesinde gençleştirme sahaları oluşturduk. Gelen misafirlerimize bu alanları gezdirerek bilgiler vereceğiz'' dedi.

Rektör yardımcısı Prof. Dr. Orhan Erdaş da orman açısından iyi bir floraya sahip olan Dörtyol bölgesinde öğrencilerle beraber incelemelerde bulunacaklarına değinerek, orman işletme müdürlüğünce yapılan projeler ve çalışmalarla ilgili bilgi edineceklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından Kuzuculu Zübeyde Hanım Parkı içerisindeki 40 hektarlık alanda yapılan ve içerisinde 200 dolayında fidan türü bulunan orman müzesinde incelemede bulunan öğrenciler, Doğar'dan projeyle ilgili bilgi aldı.

Öğrenciler daha sonra ilçenin tarihi yerlerini gezdi .
Kaynak: AA