Lenf Kanseri Öğrenciye Arkadaşlarından Yardım Eli

Sorgun ilçesinde ilköğretim 2. sınıf öğrencisi Mikail Arslan'a arkadaşlarından yardım eli geldi.

Agahefendi İlköğretim Okulu 5-B sınıfı öğrencileri, 2011 yılı Kasım ayında lenf kanseri teşhisi konulan Yavuz Sultan Selim İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencisi Arslan için, öğretmenleri Hakan Bölükbaşı önderliğinde, yardım kampanyası başlattı.

15 gün içerisinde 4 bin 560 lira toplayan öğrenciler, parayı Mikail Arslan adına bankada açılan hesaba yatırarak, dekontu da Kaymakam Levent Kılıç'a makamında teslim ettiler.

Öğrencilerin bu davranışlarının kendisini duygulandırdığını belirten Kaymakam Kılıç, bu kampanyanın tüm okullarda başlatıldığını, ancak Agahefendi İlköğretim Okulu 5-B sınıfı öğretmeni ve öğrencilerinin çok büyük bir iş başararak böyle bir oranda para topladıklarını ifade etti.

Kaymakam Kılıç, ''Minik Mikail, Kasım ayından beri Ankara'da kanser tedavisi görüyor. Ailesinin bir sosyal güvencesi yokmuş. Mikail 18 yaşından küçüklerin yararlandığı bir yasadan yararlanarak tedavisini yaptırıyormuş. Babası motor ustasıymış. Buradaki işini kapatıp, Ankara'da birinin yanında işe girmiş. Bugün de Ankara'ya evlerini taşıyacaklarmış. Tedavi süresince orada kalmaları gerekiyormuş. Biz burada Mikail için bir yardım kampanyası başlattık. Bu kampanya kapsamında bu öğrencilerimiz 4 bin 560 lira yardım toplamışlar. Ülkemizin geleceği olan bu genç nesilden bu kadar duyarlı öğrencilerin çıkması, bizlerin geleceğe umutla bakmasını sağlıyor. Bugün onlar bir arkadaşlarının yardımına koştular, yarın Allah göstermesin onların başına bir iş gelse diğerleri yardıma koşacaklardır. Bu bizim milletimize has asil bir duygudur'' diye konuştu.

Öğrenciler de, yardım toplamaya devam edeceklerini ifade ederek, Mikail Arslan'ın bir an önce sağlığına kavuşmasını dilediler .
Kaynak: AA