Hacıbektaş’ta Kutlu Doğum Programı

Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde Hacıbektaş İlçe Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum programı gerçekleştirildi.

Hacıbektaş’ta Kutlu Doğum Programı
Hacıbektaş Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Kutlu Doğum Haftası programı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ve 'Kardeşlik' konulu sinevizyon gösterisi ile devam etti.

Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Remzi Bircan, günümüzde toplumlarda en çok ihtiyaç duyulan konunun kardeşlik olduğunu söyledi.

Müftü Bircan "Yaratılanı severiz Yaratan’dan ötürü şiarıyla aramızda bir kardeşlik hukuku tesis edilmesi gerekmektedir. İslam’dan kaynaklanan kardeşliğimizi asla aklımızdan çıkarmamalıyız. Bu kardeşlik soy, sop, ırk, dil, renk, coğrafya, bölge ve asabiyet eksenli bir kardeşlik değildir. Allah Resulünün hadisinde beyan buyurduğu gibi bizler birbirimize Allah Resulünün kardeşleri olarak bakmalıyız.” dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Eğri ise, 'Hz. Muhammed ve Kardeşlik Hukuku' konulu bir konferans verdi.

Prof. Dr. Osman Eğri, Hz. Peygamberin ve Ehli Beytinin hayatındaki kardeşlik örnekleri vererek, “Kardeşliğin kolay olmadığı, incinsen de incitmemek gerektiğini ve Mevlana’nın da dediği gibi bin defa tövbeni bozsan yine gel diyebilme kültürünü aramızda yaymamız gereklidir. Eğer biz Hacıbektaş Veli’nin Mevlana’ya, Mevlana’nın da Hacıbektaş-ı Veli’ye baktığı gibi bakabilirsek, gerçek anlamda kardeşliği tesis etmiş oluruz.” diye konuştu.

Konferansın ardından program Diyanet İşleri Başkanlığı Tasavvuf Musikisi Korosu Şefi Fatih Koca ve ekibinin verdiği Tasavvuf Musikisi konseri, Hacıbektaş Veli Semah ekibinin 'Semah' sunumu ve kitap dağıtımı ile sona erdi .
Kaynak: İHA