Fethiye'de Görülen Toplu Tecavüz Davasında Sanıklar Beraat Etti

Muğla'nın Fethiye ilçesinde görülen toplu tecavüz davasının 7'nci duruşmasında karar çıktı.

Mahkeme ikisi çocuk toplam 8 sanığın yargılandığı davada bütün sanıklara beraat kararı verdi. Fethiye'nin gebeler köyünde 2007 yılında gerçekleştiği iddia edilen toplu tecavüz olayının duruşmasına Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. İkisi 18 yaşından küçük olmak üzere, toplam 8 kişinin yargılandığı dava için kadın grupları Fethiye Adliyesi önünde toplandı. Daha önceki duruşmalarda olduğu gibi duruşmayı izlemek üzere Türkiye'nin farklı bölgelerinden kadınlar adliye önünde toplanarak, mağdur edildiği iddia edilen kadına destek oldu. Adliye önünde kadınlar slogan atarken duruşma salonunda da davanın görüşülmesine devam edildi. Karar duruşmasına, B.S. 'ye tecavüz ettikleri iddiasıyla tutuksuz yargılanan sanıklardan M.K. (58), V.K. (60), V.K. (56), G.K. (52), A.N.O. (57) ve S.K. (62) katıldı.

Sanıklar duruşmada önceki ifadelerini tekrarlayarak, suçları olmadığını söyledi ve beraatlerini talep etti. Savunmaların alınmasından sonra mahkeme heyeti kararını açıkladı.

Mahkeme, sanıkların B.S. 'ye tecavüz ettiklerine ilişkin kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden tamamının beraatına karar verdi.Mahkemenin kararı adliye önünde toplanan kadın grupların tepkisini çekti. Kadınlar slogan atmayı bırakıp eyleme geçti. Adliye önündeki yolu araç trafiğine kapatan kadınlara polis ekipleri sözlü uyarı ile müdahale etti. Yaklaşık yarım saat süren pazarlıkların ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.