Erdemli Huzurevi Sakinlerine Köyde Piknik Tadında Öğle Yemeği

Yöneticiliğini tamamen kadınların yaptığı Kösbucağı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Erdemli Huzurevi'nde kalan yaşlılara öğle yemeği verdi.

Kooperatifin işlettiği Narçiçeği Kır Pansiyonu Tesislerinde verilen öğle yemeğine, Huzurevi sakinlerinin yanı sıra Gıda Tarım ve Hayvancılık Mersin İl Müdürü Kadir Çiftepala, şube müdürleri, Erdemli UTİYO Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr Sevgi Tüzün Rad, UTİYO Sekreteri Ganime Gül Asafoğlu, Okutman Tuluhan Türkeri, Huzurevi Müdürü Tevfik Kılınç ve yaşlılar katıldı.

Kooperatif başkanı Halise Yılmaz, yemeği vermelerindeki amacın Huzurevi'nde kalan yaşlıların duasını almak istedikleri için yaptıklarını söyledi.

Kooperatif bünyesinde narçiçeği kır pansiyonunu açtıklarından bu yana huzurevi sakinlerine yemek vermeyi düşündüklerini belirten Yılmaz, bu düşüncelerini de gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Kooperatif üyelerinin ve pansiyonda görevli personelin tamamen bayanlardan oluştuğunu ifade eden Yılmaz, ''Kooperatif yönetimi olarak pansiyonumuzu tercih edenlere, buraya gelerek kahvaltı ve yemek yeyip pansiyonumuzda konaklayanlara teşekkür ediyoruz'' dedi.

Pansiyonumuzu işleterek kadınlarımızın refah düzeylerini yükseltmeye çalışıyoruz diyen Yılmaz, ''Kooperatifimizin kazanmasına katkı sunan başta ilçe kaymakamımız İbrahim Özefe olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz. Kooperatifimizin hiç borcu yok helalinden kazandığımız alın terimizle yaşlılarımıza yemek vermek istedik. Allah nasip etti bunu da gerçekleştirdik. Huzurevi yaşlılarımız buraya geldiği için onlara da yürekten teşekkür ediyorum. Onlar için hem bir değişiklik oldu, hem de piknik tadında bir öğle yemeği yediler'' diye konuştu.

Huzurevi Müdürü Tevfik Kılınç ise, başta Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe'ye, Kösbucağı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Halise Yılmaz başta olmak üzere yemeğin hazırlanmasına emek veren zamanını harcayan kooperatif üyelerine, kooperatifin kurulup bu hale gelmesine katkı sunan UTİYO Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr Sevgi Tüzün Rad'a ve yemeğe gelerek yaşlıların gönüllerin ellerini öpüp dualarını alan Gıda Tarım ve Hayvancılık Mersin İl Müdürü Kadir Çiftepala'ya, teşekkür etti .
Kaynak: AA