Alman Rektörlerden Akdeniz Üniversitesi'ne Ziyaret

Almanya'daki üniversite rektörleri ve rektör yardımcılarından oluşan bir grup heyet, Akdeniz Üniversitesi'ni ziyaret etti.

Türk eğitim sistemini tanımak, güncel gelişmeler hakkında politika, strateji, organizasyon ve yönetim alanları hakkında fikir alışverişinde bulunmak için Türkiye'de bulunan Alman heyet, Rektörlük Senato Salonu'nda, Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, rektör yardımcıları ve dekanlar ile bir araya geldi.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, toplantıda yaptığı konuşmada, Almanya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin köklü bir geçmişe sahip olduğunu söyledi.

Alman heyete, üniversitenin eğitim sistemi ve başarıları hakkında bilgi veren Kurtcephe, üniversitenin, 17 fakülte, 7 enstitü, 4 yüksekokul, 12 meslek yüksekokulu, bir konservatuvar ve yaklaşık 43 bin 500 öğrenciye sahip olduğunu kaydetti.

Türkiye'de başarıları ile tanınan kurumlardan biri haline geldiklerini vurgulayan Kurtcephe, özellikle organ nakli alanındaki başarılarının, insanlık tarihi açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

Dünyanın ilk kadavradan rahim naklini, Türkiye'nin ilk çift kol naklini ve Türkiye'nin ilk yüz naklini Akdeniz Üniversitesi ekibinin gerçekleştirdiğini anlatan Kurtcephe, ''Bu başarılar bizi sadece Türkiye'nin değil, dünyanın da gözde üniversitelerinden biri yaptı'' dedi.

Almanya başta olmak üzere bir çok ülke ile ortak çalışmalar yaptıklarını ifade eden Kurtcephe, 2004 yılından bu yana 48 öğretim üyesinin Alman kurumlarında ders vermek için görevlendirildiğini, 232 öğrencinin de Erasmus Programı kapsamında Alman üniversitelerinde eğitim aldıklarını kaydetti.

Kurtcephe, bu süre içinde 65 Alman öğrencinin de Akdeniz Üniversitesi'nde eğitim gördüğünü söyledi.

Alman Akademik Değişim Servisi Kuzey Yarımküre Bölümü Başkanı Dr. Anette Julius da bir haftadır Türkiye'de olduklarını, Türk üniversitelerini ziyaret ettiklerini ve Türk üniversitelerindeki dinamizme hayran kaldıklarını kaydetti.

Özellikle tıp alanındaki gelişmeleri yakından takip ettiklerini anlatan Julius, ''Akdeniz Üniversitesi'nin de tıp alanındaki başarılarından çok etkilendik. Tıp tarihine geçecek bir çok çalışma yaptınız. Sizleri bu konuda tebrik ediyoruz'' dedi.

Alman Heyet, daha sonra Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ni ziyaret etti .
Kaynak: AA