Ahlat’ı Saatlerle Tanıtıyor
Bitlis’in Ahlat ilçesinde ahşap oymacılığı ve bakır işlemeciliği yapan Osman Gülsar, işlemeli saatleriyle de ilçeyi tanıtıyor.

Gülsar, “En son yaptığım bakır işlemeli Ahlat saatleri çok beğeniliyor. İsteğe göre her ebatta yapıyorum. Özellikle ilçe dışına çıkan vatandaşlar bu saatleri Ahlat hatırası olarak götürüyor. Aslında en çok çabaladığımız durum ise, yapmış olduğumuz eserlerin her bütçeye ve her çantaya girecek şekilde olmasıdır. Çünkü buraya gelen misafirler çantalarında Ahlat’ı götürecek süs eşyaları arıyorlar. Bizde yaptığımız işlerle ilçemizin bu ihtiyacını bir nebzede olsa karşıladığımız için çok mutluyuz. Yapmış olduğum işlemeli saatlerin fiyatları ise 50 ila 130 TL arasında değişiyor” dedi.
El sanatkarı Gülsar, ayrıca bakır üzerine işlenen 20 santimetrelik Selçuklu Mezarlığı, Ahlat Kümbetleri’nde tercih edilen işlemeler olduğunu da sözlerine ekledi .
