Abdullah Gül Açıklaması

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Cumhurbaşkanınız olarak dünyayı takip ediyorum. Birçok ülkeleri ziyaret ediyorum. Birçok ülkelerin cumhurbaşkanları koşarak Türkiye'ye geliyorlar. Eğer herkesin talebine 'evet' desek inanın ben neredeyse her hafta bir cumhurbaşkanı ağırlamak durumunda kalacağım. Türkiye bu kadar cazip'' dedi.

Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile Çanakkale'nin merkeze bağlı Kepez beldesindeki Kolin Hotel'de, Çanakkale Valiliği'nce verilen akşam yemeğine katıldı.

Yemekte, şehit ve gazi aileleri, hayırseverler ve iş adamları da yer aldı.

Gül çifti, salona girişte masalarına gittikleri şehit ve gazi aileleri ile yakından ilgilendi.

Yemek öncesinde Çanakkaleli hayırseverler için plaket töreni gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Gül, hayırseverlere plaketlerini verdikten sonra yaptığı konuşmada Türkiye'nin her tarafından güzellikler bulunduğunu, bunları her gittikleri yerde gördüklerini söyledi.

-''Gayet dinamik bir demokrasimiz var''-

Gül, başka ülkelerde çok büyük ekonomik sıkıntılar, çok büyük kargaşalar çekilirken, hatta Türkiye'nin güneyindeki komşularında çok büyük istikrarsızlıklar, iç mücadeleler görülürken, Türkiye'nin gayet istikrarlı bir şekilde yoluna devam ettiğine dikkat çekerek, ''Avrupa ülkelerinin büyük ekonomik bunalımlarının yanında Türkiye ekonomik büyümesine devam ediyor. Gayet dinamik bir demokrasimiz var. Her şey gayet açık seçik, insanlar tarafından tartışılıyor ve konuşulabiliyor. Bütün bunlar aslında Türkiye'nin güzellikleri ve Türkiye'nin gücünü gösteriyor. İnsanlar düşündüklerini gizli konuşsalar, insanlar düşündüklerini paylaşamasalar bu hiç iyi olmaz. Ama bugün herkes paylaşıyor, herkes konuşuyor. Kimini beğeniyoruz, kimini beğenmiyoruz. Günü geldiğinde de tabii ki hepimiz buna göre hareket ediyoruz'' şeklinde konuştu.

''Ülkemizin, memleketimizin kıymetini bilmemiz gerekir'' diyen Cumhurbaşkanı Gül, şöyle konuştu:

''Bu ülke doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine kadar hepsi hepimizindir. Çanakkalelinin ne kadar Van'da oturma hakkı varsa, Van'da doğanın da Çanakkale'de oturma hakkı var. Dolayısıyla bu ülkenin her tarafından hepimizin hakkı vardır. Bu ülkenin vatandaşları olarak hepimiz birbirimize eşitiz. Noksanlıklarımız olabilir, eksikliklerimiz olabilir, şikayetlerimiz olabilir. Bunların hepsi de normaldir. Ama bunların hepsini biz el birliği içinde çalışarak gerçekleştireceğiz ki gelecek nesillere çok daha güzel bir ülke bırakalım. Bu ülkenin geçmişi ne kadar zenginse, geleceğinin de o kadar parlak ve zengin olacağına gerçekten samimi olarak inanıyorum. Cumhurbaşkanınız olarak dünyayı takip ediyorum. Birçok ülkeleri ziyaret ediyorum. Birçok ülkelerin cumhurbaşkanları koşarak Türkiye'ye geliyorlar. Eğer herkesin talebine 'evet' desek inanın ben neredeyse her hafta bir cumhurbaşkanı ağırlamak durumunda kalacağım. Türkiye bu kadar cazip. Herkes Türkiye ile beraber olmak için, ziyaret için, herkes Türk iş adamları ile iş yapmak için adeta yarış halinde. Ya da davetlerin hepsine gidecek olsam inanın her ay bir ülkeye gitmem gerekir. Her 15 günde bir, bir ülkeye gitmem gerekir. Bunlar her ülkeye nasip olmaz.''

Gül, ''Noksanlıklarımızı, eksiklerimizi hem ülke olarak, hem şehirler olarak, hem kazalarımız olarak tüm bunları gidermek için el birliği içinde çalışalım. Bu şehirde böyle bir uyumu ve heyecanı gördüm. Bugün Çanakkale'nin sokaklarında vatandaşlarımızın gösterdiği sevgi ve muhabbetten ben, eşim, tüm arkadaşlarım büyük bir mutluluk ve heyecan duyduk'' diye konuştu.

Kaynak: AA