Tavşanlı'dan 4 Bin 187 Başvuru

Kutsal topraklara gitmek isteyenlerin sayısı her yıl artıyor.

Tavşanlı'dan 4 Bin 187 Başvuru
Bu yıl hac için başvuran vatandaşların sayısı Türkiye genelinde 1 milyon 160 bine ulaştı. Tavşanlı’da ise 4 bin 187 kişi hacca gitmek için başvuruda bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü verilerine göre bu yıl hac için başvuranların sayısı 1 milyon 160 bin 657’ye yükseldi. İslâm’ın beş şartından biri olan hac yükümlülüğünü yerine getirebilmek amacıyla bu yıl ilk kez ön kayıt yaptıran vatandaşların sayısı 291 bin 724 olurken, kayıt yenileyen vatandaşların sayısı ise 868 bin 933 olarak gerçekleşti.

İlçe Müftüsü Mecit Amil, “Türkiye genelinde olduğu gibi tavşanlımızda hac konusunda da duyarlığımız var. Halkımızın da bir teveccühü var. Türkiye genelinde 1 milyon 160 bin kişi başvuru yapmış. Bu şunu gösteriyor: hiç hac kaydı yapılmasa bu rakam on senede ancak erir” dedi.

Tavşanlı’daki durumu da değerlendiren Amil şöyle konuştu: “Tavşanlımıza gelince yaş kategorisi olarak 862 kişi kayıt yaptırdı. 3bin 325 bin kişinin de otomatik kayıtları yenilendi. Tavşanlımızdan toplam 4187 kişi hacca müracaat etmiş oldu. Geçmiş yılları baz alacak olursak ilk kayıt yapılanlar, onların kendi aralarında belirli potaları var. Birinci yıl kayıt yapılan bir defaya kuraya tabi olacak. İkinci kayıt olan 4 defa tabi olacak, 3 yıl kaydını yenileyen 9 defa kuraya girecek, 4 yenileyen 16 kez, 7 yıl kaydını yenilemiş gidemeyenler onlar kuraya hiç tabi olmadan hacca gidecekler, bizim şu andaki bilgilerimiz böyle” Tavşanlı’da organize edilen Kutlu Doğum programını da değerlendiren Amil, “Kutlu doğum için bir sürü yerde programlar yaptık. Kutlu doğum öncesi yapmış olduğumuz bir program vardı. Müezzin, imam hatip ve kuran kursu öğretmenleri için hizmete hazırlayıcı kurs açmıştık. Fevkalade bir başarı sağladık. Kursumuza devam eden insanlar başarılı oldular. Şimdi ikinciyi başlattık, ikincide de sözlüde sorulabilecek soruları takip ediyoruz. 40 civarında kursiyerimiz var. Hocalarımız gönüllü olarak onlara ders veriyor.

Şu anda Tavşanlı da çalışıyoruz, Tavşanlının menfaatlerini düşünmek mecburiyetindeyiz, bir müftü ve müftülük olarak görev yapan kardeşlerimin tamamen benim duygu ve düşüncemde hareket ediyorlar. Hepsine teşekkür ediyorum. Gruplar halinde böldük, sözlü sınavda çıkacak sorulara adeta üniversiteye hazırlık gibi çalışmamız var, bu da 6 kategori de şu anda Tavşanlı Müftülüğünün bünyesinde devam ediyor. Felsefemiz, bir kardeşimizin evine bir sıcak ekmekle gitmesi sıcak ekmeğe kavuşması benim açımdan söylüyorum, benim bin yıl müftülük yapmamdan daha hayırlıdır kanaatindeyim” ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA