Sivas İmam Hatipliler Derneği Vefa Programı Düzenliyor

Sivas İmam Hatipliler Derneği, imam hatip okullarına gönül verenler için 29 Nisan Pazar günü Atatürk Kültür Merkezinde vefa programı düzenleyecek.

Sivas İmam Hatip Lisesi'nin kuruluşunun 50. yılı nedeniyle farklı etkinlikler ve yarışmalar düzenleyen Sivas İmam Hatipliler Derneği, vefa programında mezunlar ile İHL'lere gönül verenleri buluşturacak. imam hatip camiasına gönül verenleri buluşturacak programda lisenin eğitime başladığı günden itibaren bu güne kadar gelen ve hayatta olan çok sayıda insanın bir araya gelmesi bekleniyor.Dernek binasında vefa programı hakkında bilgi veren İmam Hatipliler Derneği Başkanı Abdussamet Şimşek, 50. yıl etkinlikleri kapsamında güzel etkinlikler yapmaya gayret gösterdiklerini söyledi.

İmam hatip lisesinin kuruluşunun 50. yılı olması nedeniyle Sivas Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü ile birlikte vefa programı hazırladıklarını dile getiren Şimşek, “Sivas İmam Hatip Lisesi kurulduğu günden itibaren çok sayıda mezun vermiştir. Burada hem idarecilerimize, hem de öğretmenlerimize ve okul aile birliğinde görev alanlara vefa borcumuzu ödemek ve onları yıllar sonra da olsa mezun olan öğrencilerle bir araya getirmek istedik. Bu doğrultuda yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde güzel bir program hazırladık. Okulumuzda görev yapan müdürlerimizi ve öğretmenlerimizi vefa programına davet ettik. İmam Hatip Lisesi'ne emek verenler burada anılarını paylaşacak, ilahiler ve kuranı kerim okunacak. İmam Hatip Lisesi'nin 50. kuruluş yıldönümünde okunan 50 hatimin de duası yapılacak. Programın sonunda eski okul müdürlerimize ve emeği geçenlere plaket takdim edeceğiz.” dedi.

Sivas Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü ile birlikte yapılacak vefa programı 29 Nisan Pazar günü saat 13.30’da Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Dernek Başkanı Şimşek, programa başta imam hatip mezunları olmak üzere, bu camiaya gönül vermiş herkesi davet etti .