Karayollarında Durum

Karayollarının bazı kesimlerinde devam eden yol yapım ve onarım çalışmaları nedeniyle ulaşım kontrollü sağlanıyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün günlük yol durumu bültenine göre, Anadolu Otoyolunun Yeniçağa Kavşağı ile Gerede Kavşağı Kesimi 6-12. kilometreleri arasında üstyapı çalışmaları nedeniyle İstanbul-Ankara istikameti trafiğe kapatılarak ulaşım diğer istikametten iki yönlü olarak sağlanıyor. Ayrıca İstanbul istikametinden Dörtdivan'a gitmek isteyen sürücülerin Yeniçağa Kavşağını kullanmaları gerekiyor.

Hasdal Kavşağı-Okmeydanı Kavşağı arası bağlantı yolunun 1-2. kilometreleri arasında Hasdal Kavşağı A Kolu üst geçit köprüsünün bakım çalışmaları nedeniyle her iki yönde bir şerit trafiğe kapatılarak ulaşım diğer şeritlerden sağlanıyor.

TEM Otoyolunun Gebze Köprülü Kavşağı-İzmit Doğu Kavşağı arasında asfalt çalışmaları nedeniyle İstanbul-Ankara istikameti ulaşıma kapatılarak çalışma mahalline göre uygun kavşakta trafik D-100 yoluna yönlendirilecek, çalışma Pazartesi-Perşembe günleri 22.00-07.00, Cuma günü 00.00-07.00, Cumartesi günü 22.00-11.00 saatleri arasında yapılacak.

Korkuteli-Antalya yolunun 16-19. kilometreleri arasındaki patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri 13.00-15.00 saatleri arasında yol trafiğe kapatılacak.

Tarsus-Adana-Gaziantep otoyolunun 200-217. kilometreleri arasında bulunan Taşoluk, Ayran, Kızlaç ve Aslanlı tünellerinin elektromekanik modernizasyon çalışmaları nedeniyle ulaşım diğer şeritten kontrollü olarak sağlanıyor.

Havran-Balıkesir yolunun 52-57. kilometreleri arasındaki patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle 27 Nisan Cuma günü 13.00-18.00 saatleri arasında yol trafiğe kapalı olacak.

Ankara-Elmadağ-Kırıkkale yolunun 24-34. kilometreleri arasındaki onarım çalışmaları nedeniyle ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak sağlanıyor.

Zara-İmranlı yolunun 25-28. kilometreleri arasında patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle bugün ve 28 Nisan Cumartesi günü 14.00-16.00 saatleri arasında yol ulaşıma kapatılacak.

Söke-Milas yolunun 0-15. kilometreleri arasında patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle Çarşamba ve Cumartesi günleri 14.00-16.00 saatleri arasında yol trafiğe kapatılıyor.

Muğla-Kale yolunun 24-42. kilometreleri arasında patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle Çarşamba ve Perşembe günleri 13.00-17.00 saatleri arasında yol ulaşıma kapatılacak.

Ankara Çevre Otoyolunun Eskişehir Kavşağı ile Sincan Kavşağı arasında üstyapı yenileme çalışmaları nedeniyle İstanbul istikameti trafiğe kapatılarak ulaşım diğer istikametten iki yönlü ve kontrollü olarak sağlanıyor.

Milas-Yatağan yolunun 4-19. kilometreleri arasındaki patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle Salı ve Perşembe günleri 13.00-15.00 saatleri arasında yol trafiğe kapatılacak.

Artvin-Erzurum yolunda sürdürülen baraj inşaatı çalışmaları nedeniyle yol trafiğe kapalı olup, bekleyen araçlar için ulaşım aralıklarla çift yönlü olarak sağlanıyor.

ayr.-Akbük-Didim yolunun 6-11. kilometreleri arasında patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle bugün ve Cumartesi günü 14.00-16.00 saatleri arasında ulaşım verilemeyecek.

Sivas-Ulaş-Kangal yolunun 11-18. kilometreleri arasındaki Taşlıdere mevkisinde patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle yol kısa süreli aralıklarla trafiğe kapatılıyor .
Kaynak: AA