Huzurevinde Okuma Yazma Kursu Açıldı

Niğde'nin Bor ilçesinde hizmet veren Ahmet Kuddusi Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde açılan okuma yazma kursunda yaşlılar okuma yazmanın yaşı olmadığını gösteriyor.

Bor Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan okuma yazma kursunda ders veren sınıf öğretmeni Ali Demir, "Rehabilitasyon merkezinde fiziksel engelli yaşı 50 ile 83 arasında olan 12 hafta boyunca toplam 120 saat okuma yazma kursu başlatıldı. Kursa katılan kursiyerler okuma yazmayı öğrenebilmek için büyük gayret gösteriyor. "dedi.

Huzurevinde açılan okuma yazma kursiyerlerini Bor Kaymakamı Muammer Balcı ve Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi. Kursiyerlerle tek tek ilgilenen Balcı ve Erat kursiyerlerle birlikte okuma yazma kursuna katıldı.

Ahmet Kuddusi ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Selahattin Yücel, "Okuma yazma bilmeyen kalmasın projesiyle huzurevimizde kalan yaşlılarımıza böyle bir kurs açtık. Onlarda, yaşlarına rağmen okuma ve yazmayı öğrenme aşkını azmini görmek beni duygulandırdı. Bizlere bu kursu açmamızda destek veren kaymakamlık, halk eğitim müdürlüğü ve belediyeye teşekkür ediyorum." dedi.