Gümüşhane Valisi Mayda'nın Açıklaması

Gümüşhane Emniyet Müdürlüğünce Sosyal Destek Programı kapsamında hazırlanan ''Zeki, Çevik ve Ahlaklı'' projesi çerçevesinde Zeka Kulübü Gençlik Evi törenle açıldı.

Karşıyaka Mahallesi'nde düzenlenen törene, Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şerafettin Yılmaz, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen ve davetliler katıldı.

Vali Mayda, burada yaptığı konuşmada, hazırlanan projenin gençlere yönelik olduğunu belirterek, emniyet hizmetlerinde olaylar olduktan sonra müdahale etmekten ziyade, olayların çıkmamasını sağlayacak emniyet hizmetlerinde daha etkili olmayı hedeflediklerini söyledi.

Projenin, büyük Atatürk'ün 'Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim' sözünden hareketle gerçekleştirilmiş bir proje olduğunu ifade eden Vali Mayda, şöyle dedi:

''Atatürk'ün bir de 'Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur' sözü var. Dolayısıyla tüm toplumun bu anlamda sporcu sayılması ve herkesin bu üç kavramı benimsemesi, gerçekleştirmesi gerekiyor. Bu projede gençlerimize yönelik hizmetler var. Bina içerisinde kitaplar var. Gençlerimiz hangi konudan zevk alıyorsa oturup kitap okuyabilirler. Genç ve gençliğe yeni giren çocuklar için zeka oyunları var. Dolayısıyla bu imkanın değerlendirilmesini istiyoruz. Kendisini genç hissedenler her zaman katılabilir. Bu değerlerin, bu imkanların iyi değerlendirilmesi ve gereken şekliyle katılımın sağlanması bizim açımızdan önem taşıyor. Projenin örnek bir proje olmasını diliyorum.''

Proje Koordinatörü Emniyet Şube Müdürü İsmail Çebi de, projeden 218 kişinin yararlandığını kaydederek, ''Projenin dördüncü ayındayız. Dördüncü ay itibariyle 218 gencimiz bu projeye başvurdu. Bu 218 gençten 110 tanesi Emniyet Spor Gücü Kulübünde lisanslı olarak basketbol ve hentbol sporlarını yapmaktadır. Birkaç il birinciliğimiz var. Bölgelerde yapılan turnuvalarda ilimizi başarıyla temsil ederek hepimizi gururlandılar'' diye konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra Vali Mayda ve beraberindekiler, Zeka Kulübü Gençlik Evi hizmete açıldı.

Tören, halk oyunları gösterileri ile sona erdi .
Kaynak: AA