Gümüşhane’de Gençlik Evi Açıldı

Gümüşhane Emniyet Müdürlüğünün Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırladığı “Zeki, Çevik ve Ahlaklı” projesi çerçevesinde “Zeka Kulübü Gençlik Evi” törenle açıldı.

Gümüşhane’de Gençlik Evi Açıldı
Karşıyaka Mahallesi Mesire Alanında düzenlenen törene, Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şerafettin Yılmaz, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel ve davetliler katıldı.

Vali Mayda, burada yaptığı konuşmada, projenin Atatürk'ün “Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim” sözünden hareketle gerçekleştirilmiş bir proje olduğunu belirterek, “Bu projede gençlerimize yönelik hizmetler var. Bina içerisinde kitaplar var. Genç ve gençliğe yeni giren çocuklar için zeka oyunları var. Dolayısıyla bu imkanın değerlendirilmesini istiyoruz. Kendisini genç hissedenler her zaman katılabilir. Bu değerlerin, bu imkanların iyi değerlendirilmesi ve gereken şekliyle katılımın sağlanması bizim açımızdan önem taşıyor. Projenin örnek bir proje olmasını diliyorum.” dedi.

Proje Koordinatörü Emniyet Şube Müdürü İsmail Çebi ise, projeden 218 kişinin yararlandığını kaydederek, “Projenin dördüncü ayındayız. Dördüncü ay itibariyle 218 gencimiz bu projeye başvurdu. Bu 218 gençten 110 tanesi Emniyet Spor Gücü Kulübünde lisanslı olarak basketbol ve hentbol sporlarını yapmaktadır. Birkaç il birinciliğimiz var. Bölgelerde yapılan turnuvalarda ilimizi başarıyla temsil ederek hepimizi gururlandılar" diye konuştu.

Törene katılan öğrenciler ise proje sayesinde televizyon ve bilgisayar başında daha az zaman geçirdiklerini ifade ederek, bu tür imkanlar sayesinde yeni arkadaşlar edinebildiklerini, sosyal hayatın içerisinde daha fazla yer alabildiklerini belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Mayda ve beraberindekiler, Zeka Kulübü Gençlik Evini hizmete açtı. Halkoyunları gösterilerine Emniyet mensupları da eşlik ederken, gençlerle birlikte zeka oyunları oynandı .
Kaynak: İHA