Gemerek'ten 112 Dünya Liderine 'Barış ve Kardeşlik' Mektubu

Sivas’ın Gemerek ilçesindeki Eğerci İlköğretim Okulu öğretmen ve idarecileri, hazırladıkları ‘Barış ve Kardeşlik’ projesi kapsamında dünya liderlerine barış ve kardeşlik mektubu gönderecek.

Proje ile 112 ülke liderine İngilizce ve Türkçe olmak üzere barış ve kardeşlik konulu mektup gönderilecek ve devlet başkanlarından konu ile ilgili makale istenecek. Ayrıca Cumhurbaşkanı, Başbakan, Meclis Başkanı ve Milli Eğitim Bakanı'ndan mektup istenerek devlet başkanlarından gelen mektuplarla birleştirilip bir kitap oluşturulacak. Bu kitap dünya liderlerine de gönderilecek.Okul Müdürü Turgay Yolcu, Nikaragua, Namibya, Nijerya, Gambia, Sudan gibi Afrika ülkelerinin yanında iç karışıklıkların yaşandığı Libya, Cezayir, Mısır, Suriye, Irak gibi ülkeler ile ABD, Almanya, İngiltere, Brezilya, Küba, Çin ve Japonya devlet başkanlarına gönderilecek “Barış ve Kardeşlik Mektubu” projesi hakkında bilgi verdi.Savaş ve kargaşanın hüküm sürdüğü dünyada bu proje ile bir barış ve kardeşliğe daha fazla dikkat çekmeyi amaçladıklarını belirten Yolcu, dünya üzerinde sayısız insanın savaş, açlık, yoksulluk ve çeşitli sebeplerden dolayı sıkıntı yaşadığını, bu sıkıntıların giderilip o insanların yüzlerinin gülmesi için tüm dünya ülkelerin seferber olmasını dile getirdiklerini belirtti.

Mektupların hazırlanma ve liderlere gönderilme aşamasında konuyla yakından ilgilenen Gemerek Kaymakamı Adnan Tezcan ise Türk insanının her zaman barış ve kardeşlik duyguları ile yaşadığını dini, dili, ırkı, rengi ne olursa olsun tüm insanların kardeşçe mutlu bir şekilde yaşamalarını istediğini söyledi.

Mektupta ayrıca Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ veciz sözü örnek gösterilerek tüm dünya insanlarının ellerinin barış ve kardeşlikte birleşmesinin gerekliliğine vurgu yapıldı .