Augustus Tapınağı'nın Maketi Yapılacak

Yalvaç Belediyesi, Pisidia Antiocheia Antik Kenti'nde bulunan Frig döneminde Kybele ile Ay Tanrısı Men'e tapınılan kutsal alan olarak nitelendirilen Augustus Tapınağı'nın 40-60 metrekare boyutunda maketini yaptıracak.

Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yalvaç'ın turizm kenti olması için ''1 günde 5 bin yıl'' sloganı kapsamında tanıtım atağı başlattıklarını söyledi.

Turizm alanında yapılan her fuara katılacaklarını belirten Bayram, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın da destekleriyle Antiocheia Antik Kenti'nin en önemli kutsal alanlarından biri olarak nitelendirilen Augustus Tapınağı'nın maketini hazırlatacaklarını bildirdi.

40 ile 60 metrekare arasında hazırlanacak maket ile fuarlara katılıp, bölge hakkında yerli ve yabancı turistlere bilgi vereceklerini anlatan Bayram, ''Yalvaç, tarihi, kültürü ve doğal değerleri ile bir mirastır. Ancak biraz içeride kalmamız nedeniyle bugüne kadar pek fazla tanıtım yapamadık. Sahip olduğumuz değerleri insanlara tanıtamadık'' dedi.

Bu doğrultuda tanıtım çalışmalarına hız verdiklerini dile getiren Bayram, Yalvaç'ı fuarlarda tanıtarak, ilçedeki turizm potansiyelini artırmak istediklerini kaydetti.

Tanıtım için 233 bin 832 lira bütçe ayrıldığını ifade eden Bayram, Augustus Tapınağı'nın maket çalışması dışında, Yalvaç'ı tanıtıcı film çekileceğini, kitap, broşür, afiş oluşturulacağını, web sayfalarında reklamlar yapılacağını bildirdi .
Kaynak: AA