Aşı Haftası Kutlanıyor

Her yıl Nisan ayında düzenlenen, "Avrupa Aşı Günleri" bu yıl da geleneksel olarak kutlanıyor.

Aşı Haftası Kutlanıyor
Balıkesir'de Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün, "Yedinci Avrupa Aşı Haftası" töreninde 9 Nolu Sağlık Ocağında bebekler aşılandı. Plevne Mahallesi'ndeki 9 Nolu Sağlık Ocağı'nda düzenlenen Aşı Haftası ile ilgili resmi törene Vali Yardımcısı Günay Özdemir, Halk Sağlığı Müdürü Hülya Ertür, Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Servet Kocaöz, sağlık müdürlüğünden yetkililer ile sağlı ocağı personeli ve aileler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Balıkesir Halk Sağlığı Müdürü Hülya Ertür, aşının önemine dikkat çekti. Hülya Ertür'ün göreve geldiğinden beri ilk resmi programı olan Aşı Haftası töreninde heyecanlı olduğu gözlendi. Halk Sağlığı Müdürü Hülya Ertür, "Her şeyin başı sağlık" deyimini hatırlatarak, sağlığın önemine vurgu yaparken, sağlığın başının da aşı olduğunu belirtip, aşının ne derece önem taşıdığına vurgu yaptı. Aşının tarifini yapıp önemini anlatan Hülya Ertür, aşı haftasındaki hedefin, toplumda aşılama konusundaki duyarlılığın ve farkındalığın artırılarak 5 yaş altındaki eksik aşılı ve aşısız olan çocukların aşılarının tamamlanıp, erişkinlerde de aşı talebinin artırılması olduğunu söyledi.

Ertür, Balıkesir'de aşılama oranlarının yüzde 99'a çıktığını, bunun büyük bir başarı olduğunu belirterek bu başarıda pay sahibi olan Aile Hekimliği sistemi çalışanları ile hastane çalışanlarına teşekkür etti. Daha önce 2005 yılına kadar 7 hastalığa karşı aşılama yapılırken günümüzde aşı ile koruma sağlanan hastalık sayısının 11'e yükseldiği bildirildi.

Halk Sağlığı Müdürü Hülya Ertür, "Aşılar sadece çocuklar için değil, bağışık olmayan tüm yetişkinler, risk grubunda kabul edilen erişkinlere de yapılır. Hastalık açısından riskli ülkelere seyahat edecek kişilere de ilgili sağlık kuruluşlarında gerdekli aşılar yapılmaktadır. Sağlıklı bir toplum için aşılama vazgeçilemezdir. Her şeyin başı sağlık, sağlığın başı aşıdır" diye konuştu.

Konuşmanın ardından ilk aşıyı Vali Yardımcısı Günay Özdemir yaptı. Özdemir, henüz 6 aylık olan Mustafa Talha Demiröz'ün aşısını ağzına damlatıp, hediye ve balon verdi. Kendi aşılarının tam olduğunu söyleyen Vali Yardımcısı Günay Özdemir, basın mensuplarından isteyenlerin veya aşısı eksik olanları olmaya davet etti. Halk Sağlığı Müdürü Hülya Ertür de 6 aylık olan Seranur Aldemir ile bir buçuk yaşındaki Ahmet Eyman Aycan'a aşılarını yaptıktan sonra hediyelerini de verdi. 21-27 Nisan tarihleri arasında kutlanan Aşı Haftasının resmi töreni davetlilere verilen ikram ile sona erdi .
Kaynak: İHA