Adıyaman'da Artan İntihar ve Şiddet Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünü Harekete Geçirdi

Adıyaman'da artan intihar ve şiddet Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünü harekete geçirdi.

Adıyaman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, genel merkezlerine sundukları proje ile Adıyaman'daki intihar ve şiddet olayları araştırılarak çözüme kavuşturulacağı bildirildi.

İl Müdürü Murat Demirkol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, artan intihar ve şiddet olaylarını Vali Ramazan Sodan başkanlığında kurulan komisyonla masaya yatırdıklarını ve proje geliştirdiklerini söyledi.

Adıyaman'ın son dönemlerde yaşadığı gelişmeler ile birlikte bir takım sıkıntıların ortaya çıktığına işaret eden Demirkol, şunları kaydetti:

''Adıyaman tabi ki sosyal gelişmişlikle beraber modernitesi ile beraber köyden kente göçün yoğun yaşanmış olduğu, dışarıya da göç veren iller kapsamında bakıldığında da büyük bir çoğunlukla dışarıya göç veren bir il konumuna geliyor. Tabi sosyal hayattaki bu tür değişim ve dönüşler bugüne mahsus bir olay değil, 1990-lı yıllardan sonra özellikle bu bölgelerde artan terör olayları veya sosyal bir takım problemler bir takım sıkıntıların ortaya çıkmasına neden olmuştur. Toplumsal hayata uyum noktasında sıkıntıyla karşılaşan insanlarımızın çıkmaza girdiklerinde maalesef tercih ettikleri yoldan bir tanesi arzu edilmeyen ve yoğun bir şekilde görmüş olduğumuz intihar vakaları bulunmaktadır. Bu anlamda biz intihar vakalarının Adıyaman ölçeğinde bu kadar yoğun yaşanmasını sıkıntısını duyan kurumlar olarak sayın valimizin başkanlığında bir koordinasyon kurulu icrası gerçekleştirdik. Bütün taraf olan kurumlarımızla beraber ve sivil toplum örgütlerimizle birlikte gelecek 2 yıl içerisinde Adıyaman-da neler yapabilirizi planladık. Bu planlamalarımızın sonucunda 2 yıllık bir eylem planı tablosu ortaya çıktı ve bu eylem planımızı Aile ve Sosyal Politikalar hizmetleri genel müdürlüğümüzle paylaşarak olarında desteğini aldık ve oradan gönderilen bir uzman arkadaşımız nezaretinde kedileri ile paylaşma fırsatı bulduk''

Demirkol, genel müdürlüğünün uzman ekibi ile Adıyaman'da çeşitli çalışmalar yaptıklarını, basın, Sağlık Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü ve Üniversiteye yapılan ziyaretlerle analiz yaptıklarını hatırlattı.

Yapılan çalışmaları Aile ve Sosyal Politikalar Genel Müdürlüğüne raporlar halinde sunduklarını belirten Demirkol, konuşmasını şöyle tamamladı:

''Bugün itibarı ile Aile ve Sosyal Politikalar Genel Müdürlüğümüz 2012-2013 yılını kapsayacak şekilde yaralama ve cinayetle sonuçlanan aile içi ve akrabalar arası şiddet konu başlığı altında bir projeyi hayata geçirmeyi uygun gördü. Bu proje ile beraber yararlanacak bölgeler içerisinde Adıyaman ilimizin olmuş olması bizler için önemli bir netice çıkaracak diye düşünüyoruz. Sadece intihar endeksli yaklaşmıyoruz aynı zamanda aile içi şiddet, yaralama ve cinayet konuları de ilgilendiğimiz için bu proje Adıyaman ölçeğinde sonucu olumlu yansıyacak bir proje olarak gözüküyor. Projeye teklif verme süresi 2012 yılı itibarı ile başlayıp 2013 yılının 12.ayına kadar devam edecek ve 14 aylık bir proje olarak icra edecek.' '
Kaynak: AA