Adana ÖMSS'ye Hazır

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetler Genel Müdürlüğü'nün Türkiye genelinde yaptığı Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) için geri sayım başladı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Neslihan İpek Kobaner, 29 Nisan Pazar günü yapılacak sınava Adana ve ilçelerinden 2 bin 152 engelli vatandaşın gireceğini belirterek, "Sınavın sorunsuz ve engelsiz bir şekilde gerçekleşmesi için tüm personelimiz özveriyle çalışıyor" dedi.

Bakanlığın talimatları doğrultusunda engelsiz okullarda sınava girilmesi için Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak çalışma yaptıklarını vurgulayan Kobaner, il müdürlüğü personelinde görev yapan uzman çalışanların sınavlarda aktif görevler üstlendiğini söyledi.

Sınav gününde adayların anlık ve acil ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için 3 mobil ekibin oluşturulduğunu kaydeden Kobaner, "Adana'da sınava girecek 2 bin 152 adayın 1947’si yardımcısız, 205’i ise refakatçi ve okuyucu eşliğinde sınava girecek. Bakanlığımızın talimatı doğrultusunda sınava engelsiz okullarda girilmesi için çalışmalar tamamlandı. Özel olarak oluşturulan 3 mobil ekibimiz sınav günü adayların yaşamlarını kolaylaştırmak için çalışacak. Zihinsel engelli vatandaşların sınava gireceği 3 okul da ayrıca belirlendi. Pazar günü yapılacak ÖMSS’ye hazırız. Sınava girecek adaylarımıza nüfus cüzdanlarını ya da pasaportlarını ve de sınav belgelerini mutlaka yanlarında getirmeleri gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Tüm adaylarımıza başarılar dilerim" diye konuştu.

Kobaner, adayların sınav anında oluşacak yiyecek, içecek ve tuvalet ihtiyaçlarının da görevli personel ve refakatçi eşliğinde karşılanacağını belirterek, bu uygulamaların bir ilk olduğunu vurguladı.

Özürlü memur sınavı yönergesi doğrultusunda görev alan personelle bilgilendirme toplantısı yapıldığını da belirten Kobaner, sınava girecek bazı adayların özür durumları gereğince il müdürlüğü personeli ve araçlarıyla sınava götürüleceğini söyledi.

Kobaner, gerekli organizasyonun yapılması ve güvenlik önlemlerinin görüşülmesi ile ilgili olarak da Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu başkanlığında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Emniyet Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi ve ÖSYM temsilcileriyle toplantı yapıldığını ve komisyon oluşturulduğunu kaydetti.

Kaynak: İHA