Türk Polisi'nden Kosova'ya Hatıra Ormanı

Kosova'da görev yapan Türk Polisi, Priştine Üniversitesi Mimarlık Fakültesi kampüsünde "Türk Polisi Hatıra Ormanı" oluşturdu.

" Dostluğumuzu ağaçlarla güçlendiriyoruz" sloganı ile düzenlenen organizasyonda, Türk Polisi ile Mimarlık Mühendislik fakültesi öğrencileri, dekan ve rektörle birlikte fidan dikti. Ağaç dikme etkinliğinde konuşan Avrupa Birliği'nin (AB) Kosova'daki Adalet ve Polis Misyonu EULEX bünyesinde görev yapan Türk Polis Kontenjanı Başkan Yardımcısı Bekir Macit, Türk Polisi olarak Kosova halkı ve kurumlarıyla olan ilişkilerini hep yukarıda tutmaya çaba gösterdiklerini belirtti.

Bu projenin temel amacının, ağaçdikmeyi ve ağaçları korumanın Kosovalı gençlere sevdirmek olduğunu belirten Bekir Macit, "Daha yeşil bir dünya için her kes üzerine düşeni fazlasıyla yapmalı. Türk Polisi olarak yeşil alanların zenginleştirilmesine mütevazi bir bütçeyle de olsa katkı sağlamak istedik" ifadelerini kullandı.

Priştine Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi Dekanı Naser Kabashi ise uzun zamandır ağaçlandırılmasını bekleyen bir alana fidan diktiklerini belirtti.

Dekan Kabashi, bugünün ve geleceğin kuşaklarına hizmet edecek olan ağaçlandırılmış alanın ormana dönüşmesine verdiği katkılarından dolayı Türk Polis Kontenjanı'na teşekkürlerini ifade etti.

Priştine Üniversitesi Rektörü Mujë Rugova da, ağaçlandırma gibi soylu bir girişimin öncüsü ve uygulayıcısı olan Türk Polisi'nin önemli bir projeye imza attığınıbelirtti.

Türk Polisi ile Türk Büyükelçiliği'ne teşekkürlerini ifade eden Rektör Rugova, fakülte idaresinin, ağaçlandıracak olan bu alanın bakımını başarıyla üstleneceğine inandığını söyledi

Ağaç dikme eylemine, EULEX misyonunda yer alan Yunanistan, Almanya ve diğer ülkelerin polisleri de katıldı.

Türk polisinin armasının takıldığı fidanlar büyük bir dikkatle dikildi.

Öte yandan; kampüsün 1 buçuk hektarlık arazisine 250 fidan dikildi .
Kaynak: İHA