Tarım Bahçesi Ağaçlandırıldı

Suşehri Tarım Meslek Lisesi tarafından İlçe Tarım Müdürü Ekrem Deniz’in de katılımı ile ağaçlandırma çalışmaları yapıldı.

Tarım Bahçesi Ağaçlandırıldı
Okulun uygulama bahçesinde, İlçe Tarım Müdürlüğü ve EÜAŞ Kılıçkaya HES İşletme Müdürlüğünce temin edilen meyve ağaçlar ve İlçe Orman İşletme Şefliği tarafından getirilen çam ağacı fidanları, İlçe Tarım Müdürü Ekrem Deniz, tarım müdürlüğü ziraat mühendisleri, okul müdürü, öğretmen ve öğrencilerinin katılımı ile toprakla buluşturuldu.

Törende konuşan Okul Müdürü Ömer Cevahir, SEKAP Projesi kapsamında fidanları temin eden İlçe Tarım Müdürlüğü ve özveri ile çalışan Okul Aile Birliği Başkanı Engin Yıldız’a, teşekkürlerini iletti. Törenin ardından İlçe Tarım Müdürü Ekrem Deniz ve ziraat mühendisleri rehberliğinde Tarım Meslek Lisesi öğrencileri okul bahçesine fidan dikti. İlçe Tarım Müdürü Ekrem Deniz, öğrencilere fidan dikiminde dikkat edilecek hususlar hakkında bilgi vererek, “Açılan çukurun yeterli genişlikte ve fidanın tüm köklerini içine alabilecek derinlikte olması gerekmekte. Dikim öncesinde fidanın kökleri içerisinde tahrip olmuş ve hastalıklı olan bölümlerin temiz bir makasla budanması, fidanın dalları arasından birbirine en uzak mesafede dört ana kol bırakılacak şekilde budanması, dikim esnasında aşı gözünün rüzgardan korumak amacı ile güneye bakması, yine dikimde fidanın aşı gözünün 10 santim kadar toprağın üstünde olması ve can suyunun geciktirilmeden verilmesi gerekmektedir” diye konuştu.

Kaynak: İHA