Şehir Merkezinde Çöp Topladı

Siverek'te bir ilköğretim okulunun öğrencileri, çevre bilinci konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla şehir merkezinde çöp topladı.

Siverek İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören yaklaşık 200 öğrenci, ilçenin ana cadde ve sokaklarında yerlere atılan çöpleri temizledi.

Okulun öğretmenlerinden Hüseyin Onbayram, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, özellikle havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte vatandaşların yiyecek ve içeceklerin çöplerini etrafa rastgele attığını belirtti.

Bulaşıcı hastalıkların büyük çoğunluğunun temiz olmayan yerlerden insanlara temas sonucu bulaştığını aktaran Onbayram, öğrencilerin katılımıyla çöp toplayarak büyüklere örnek olduğunu kaydetti.

-Dernek üyelerinin tanışma ziyaretleri

Siverek'i İl Yapma ve Kalkındırma Derneği'nin yeni yönetim kurulu üyeleri, Kaymamı Mahmut Hersanlıoğlu ile Belediye Başkanı Ali Murat Bucak'ı ziyaret etti.

Dernek Başkanı Muzaffer Bayram ve beraberindekiler, ilk olarak Kaymakam Hersanlıoğlu ile makamında bir süre görüştü. Daha sonra Belediye Başkanı Bucak'ı ziyaret eden üyeler, çeşitli konularda görüş alışverişinde bulundu.

Dernek Başkanı Bayram, yaptığı açıklamada, ziyaretlerle derneğin amaçları ve hayata geçirmeyi planladıkları projeleri anlatma imkanı bulduklarını söyledi.

Kaymakam Mahmut Hersanlıoğlu da derneğin yeni seçilen yönetim kurulu üyelerine görevlerinde başarılar diledi.

Belediye Başkanı Ali Murat Bucak da derneğin faaliyetlerini önemsediklerini ve her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Kaynak: AA