Manisa'da, Üniversite Sanayi İşbirliği

Celal Bayar Üniversitesi Üniversite Sanayi İşbirliği Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi , Danışma Kurulu 1. Toplantısı yapıldı.

CBÜ Rektörlük Senato Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan CBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Özkaya, üniversite sanayi işbirliği merkezlerinin akademisyen, araştırmacı ve sanayi kuruluşlarının bir çatı altında topladığını söyledi.

Özkaya, ''Teknoloji Geliştirme Bölgesi''nin kurulumu sayesinde, CBÜ ile bölge sanayisi arasındaki işbirliği daha da artacak, teknoloji transferinin ilk adımları oluşacak ve öğrencilerimiz Teknopark'ın sunacağı tüm imkanlardan yararlanarak çok daha donanımlı olarak mezun olacaktır'' dedi.

Toplantıda, ÜSİTEM Müdürü Doç. Dr. Nurşen Saklakoğlu, Danışma Kurulunun amacı, misyonu, vizyonu ve faaliyetleri, ÜSİTEM Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Osman Çulha ise, kurulum faaliyetleri, kurucu heyeti ve Türkiye'deki mevcut teknoloji geliştirme bölgelerinin faaliyet durumları hakkında bilgiler verdi.

Danışma Kurulu üyesi İnci Akü San. ve Tic. A.Ş. Fabrika Müdürü Birol Büyüksivri, ''Üniversite sanayi işbirlikleri kapsamında hem proje bazlı hem de danışmanlık kapsamında ÜSİTEM ile çalışmak ve yeni fikirler ortaya çıkarmak için daha kapsamlı çalışacağız'' dedi.

Vestel Ar-Ge Müdürü Metin Nil ise teknolojik gelişmenin Ar-Ge, inovasyon ve girişimcilik konularında farkındalığı yakalamış mezunlarla sağlanacağını belirterek ''Yeni fikir, ürün ve patent hakkında farkındalıklar yaratmalı ve öğretim üyelerinin buluş yapma kabiliyetlerini artırıcı ve özendirici faaliyetlerde bulunmalıdır. İndesit Company A.Ş. ve Sarıgözoğlu A.Ş. firmalarıyla yaptığı işbirliği protokollerini, diğer firmalarla da yaparak, üniversite sanayi işbirliklerinde kurumsal kimlik kazanabilir'' dedi.

Elsan Hammadde Sanayi A.Ş. Müdürü Taner Özkalkan da, ECA şirketleri olarak Teknoloji Geliştirme Bölgesi kurulumunu desteklediklerini ve ilerleyen aşamada mutlaka bu oluşumun içinde yer almak istediklerini ifade etti.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yaşar Coşkun ise, üniversite sanayi işbirliğinin geliştirilmesinde her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Kaynak: AA