İranlı Ölüm Tüccarlarına Darbe

Kocaeli ve İstanbul'da gerçekleşen operasyonlarda, İran'dan ülkemize uyuşturucu ticareti yapan 4'ü İranlı 5 kişi yakalandı.

İranlı Ölüm Tüccarlarına Darbe
Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, yurt dışından ülkemize uyuşturucu sevkiyatı yapıldığı bilgisine uluştı. Bunun üzerine harekete geçen emniyet güçleri eşkalini belirledikleri biri Türk 4 İranlı'yı takibe aldı. Yaklaşık 3 aylık takip sonucu düğmeye basan polis, Kocaeli ve İstanbul'da operasyon düzenledi.

Zanlılardan Feridoun Dadash Zadeh Shadlouy Sofla (51), İran'dan İstanbul'a gelirken Kocaeli'de otobüste gözaltına alınırken, İstanbul Eyüp ve Aksaray'dabir ev ve otele baskın düzenleyen polisler, İran uyruklu Parvız Tabatabaeı (57), Bahram Esmaılı (41), Mohammad Dadash Zadeh (27) ve Türk Zeki Timur(49)'u gözaltına aldı. Zanlıların evi ve otelde arama yapan polis ekipleri, öldürücü etkisi bulunan 210 gram reçine esrar, 750 gram kristal eroin ve 20 gram metamfetamin uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlılar ifadelerinin ardından İstanbul Beşiktaş Adliyesi'ne sevk edildi .
Kaynak: İHA