Gümüşhane Özel İdaresi Yasta

İş Sendikası 2 Nolu Şube Teşkilatlandırma Sekteri Necip Şanlıtürk (52), sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Gümüşhane Özel İdaresi Yasta
Şanlıtürk için cenaze namazı öncesinde İl Özel İdaresinde resmi tören düzenlendi.

28 yıl hizmet ettiği kurumun bahçesinde düzenlenen törene Vali Dr. Yusuf Mayda, Vali Yardımcısı Cahit Karatepe, İl Genel Meclisi Başkanı Sebahattin Çobanoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, önceki Genel Sekreter İsmail Yalçın, kurum yöneticileri, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Trabzon Yol-İş 2 Nolu Şube Başkanı Hüseyin Balaban, İl Genel Meclisi üyeleri, civar illerden sendika temsilcileri, aile bireyleri ve yüzlerce özel idare çalışanı katıldı.

Törende konuşan Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, “Acımız büyük” diyerek, Şanlıtürk’ü ani bir şekilde kaybetmenin üzüntüsü içerisinde olduklarını söyledi.

Herkes için biçilmiş bir ömür olduğunu dile getiren Vali Mayda, “Merhum Şanlıtürk, sevdiğimiz, çalışkan bir arkadaşımızdı. Kimseyle bir tartışmasının, çekişmesinin olmadığı bir kardeşimizdi. Giderken bir insanın arkasından bir şikayetçi bırakmaması önemli. İlimize güzel hizmetler bıraktı. Ailesine sabırlar diliyorum.” diye konuştu.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan da konuşmasında 20 yıldır birlikte çalıştığı Şanlıtürk’ün ani ölümünün kendilerini derin bir üzüntüye soktuğunu belirterek, Şanlıtürk’ün örnek kişilik olduğunu, tüm çalışanlara abilik yaptığını dile getirdi ve “Hepimizin başı sağolsun” dedi.

Yol-İş Trabzon 2 Nolu Şube Başkanı Hüseyin Balaban ise konuşmasında “sözün bittiği yerdeyiz” diyerek Şanlıtürk’ün “adam gibi adam” olduğunu söyledi.

Şanlıtürk’ü “abimizdi” diyerek nitelendiren Balaban, “Acımız çok büyük. Bundan sonra anısını yaşatacağız. Mekanı cennet olsun.” diye konuştu.

Şanlıtürk, buradaki törenin ardından Yunus Emre Camisinde binlerce kişinin katılımı ile ikindi vakti İl Müftüsü Dr. Süleyman Aktaş tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Emirler Mezarlığında bulunan aile kabristanında toprağa verildi.

Şanlıtürk’ün ölümünün ardından İl Özel İdaresine ait servis araçlarının önüne siyah bayraklar asıldı .
Kaynak: İHA