Gölet Projesinde Hiç Bir Hukuki Engel Kalmadı

Yenişarbademli Belediye Başkanı Mustafa Erdem, Yenişarbademli Gölet Projesi'nin önünde hiç bir hukuki engel kalmadığını, ileriki günlerde projenin ihale sürecinin gerçekleşmesini beklediklerini bildirdi.

Başkan Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçeye yapılması planlanan göletin ilk olarak Kestel mevkisinde Batıp Çıkan Deresi üzerine yapılmasının planlandığını, ancak daha sonra yapılan incelemelerde, gölet için uygun yerin Eğrik mevkisi olduğunun tespit edildiğini söyledi.

Gölet projesindeki yer değişimi üzerine proje çerçevesinde hazırlanan Kızıldağ Milli Parkı Uzun Devreli Gelişme Planı'nda da revizyona gidildiğini anlatan Erdem, yeni düzenlemenin geçen gün Antalya'da geçekleştirilen toplantıda, Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'nca onaylandığını kaydetti.

Böylece gölet projesi için en zor aşamanın geçildiğini vurgulayan Erdem, ''Artık gölet projesinin önünde hiçbir hukuki engel kalmadı. Önümüzdeki günlerde projenin ihale sürecinin gerçekleşmesini bekliyoruz'' dedi.

Erdem, gölet projesinin Yenişarbademli için çok önemli olduğunu ve gerçekleşmesi halinde bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacağına dikkati çekti. Gölet projesiyle eş zamanlı kapalı devre sulama sistemini de hayata geçirmeyi hedeflediklerini belirten Erdem, ayrıca Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na arazi toplulaştırması için başvurduklarını dile getirdi.

Başkan Erdem, ilçenin kalkınması için çalışmalara devam edeceklerini sözlerine ekledi .
Kaynak: AA