Fatih Projesi Kastamonu'da Tanıtıldı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi Projesi, Kastamonu'da tanıtıldı.

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Halk Eğitim Merkezi'ndeki tanıtımda yaptığı konuşmada, Kastamonu'nun projenin pilot illerinden biri olduğunu söyledi.

Dijital dünyanın farklı, yeni ve riskleri olan bir dünya olduğunu ifade eden Bektaş, şöyle konuştu:

''Çocuklarımızı bu kadar dijital ekrana mahkum etmek doğru mu değil mi- Bunun sağlıkla alakalı sıkıntılar da olabilir. Fakat Fatih projesini uygulamadığımızda da çocuklarımızın sorunu olacak. Çocuğu bilgisayar başından kaldırsam, IPAD'e saldırıyor. Onu bıraksa telefona saldırıyor. Bir şekilde artık çocuklarımız dijital ekranla yaşıyor. Bunu engelleme şansımız da yok. Engellememeliyiz ama ne yapmalıyız- Çocukların ekranla ilişkilerini düzenlemeliyiz. Sakıncaları en aza indirmeli, faydayı azamiye çıkarmalıyız. Bundan kaçış yok. Burada öğretmenlerimize çok iş düşüyor. Öğretmenlerimiz öncelikle kendileri dijital ekranla tanışacaklar, yüzleşecekler. Kendileri bu ekranla olan ilişkilerini planlayacaklar. Çocuklarımızı bu ekranın zararlarından nasıl koruyacağımızı keşfedecekler.''

Bektaş, Kastamonu'da bu eğitim yılının başında dynED isimli projenin uygulamaya konulduğunu belirterek, bu nedenle Fatih projesine ufak bir tecrübe ile girdiklerini kaydetti.

Konuşmanın ardından, Gazi Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Özdemir, projenin tanıtımını gerçekleştirdi.

Toplantıya, il merkezinde projeye katılacak olan 5 lisede görevli öğretmenler katıldı .
Kaynak: AA