Diş Hekimleri Odası Başkanı Yaman Açıklaması

Adana Sağlık İl Müdürlüğü Ağız ve Diş Sağlığı Şubesi İl Denetim Ekipleri ile Adana Diş Hekimleri Odası, sahte dişçilere yönelik denetim gerçekleştirdi.

Diş Hekimleri Odası'ndan yapılan açıklamaya göre, Denizli ve Yeşilevler Mahallesi'nde polis ekiplerinin desteğiyle sahte dişçilerin muayenehanelerine yapılan baskında sağlığa uygun olmayan çok sayıda malzemeye el konuldu.

Oda Başkanı Hasan Yaman, diploması olmayan, hekim olmayan birilerinin iptidai bir şekilde kurulan sistem ile sağlıksız bir ortamda dişçilik yaptığını belirterek, şunları kaydetti:

''Sahte dişçi dediğimiz bu kişilerin mekanı her tarafı pislik içerisinde en ufak bir hijyen yok. Bir hekim olmadığı gibi bir temizlik de yok. Dişi çekmeye yarayan aletler pas, pis içerisinde. Hiç bir sterilizasyon yok. Sahte dişçilerden medet uman insanlara Hepatit B, Hepatit C, AIDS gibi her türlü hastalık bulaşabilir. Buraya gelen insanlarımıza yazık. Sağlık İl Müdürlüğüne buradan çok teşekkür ediyorum. Biz oda olarak bu çalışmalara her zaman iştirak ederek bilirkişi ve gözetmen olarak bulunuyoruz. Ama daha fazla duyarlı olmamız gerekiyor. Özellikle de kenar mahallelerde oturan insanlarımızın sahte dişçilere karşı uyarılması lazım ve bu konularda eğitilmeleri gerekiyor. Bu da yerel yöneticilerimizin görevidir.''

Yaman, bu tip yerlerin gelir seviyesi düşük olan vatandaşların yaşadığı mahallelerde bulunduğunu, bu nedenle buralara devletin daha fazla sağlık hizmeti getirmesi gerektiğini belirtti.

Diş hastanesinin şehir merkezi yerine ekonomik durumu düşük olan mahallelere yapılmasının doğru olacağını anlatan Yaman, ''Buralarda yapın ki insanlar sahte dişçilere gitmesin, sağlıkları daha fazla bozulmasın. Vatandaşlarımız sahte dişçilere belki işin ciddiyetini bilmeden geliyor belki ekonomik sebeplerden geliyorlar. Devletin açtığı ağız diş sağlığı merkezleri var oralara gitsinler'' ifadelerini kullandı.

Sahte dişçi ve insan sağlığına uygun çalışmayan kurumlara denetimlerin aralıksız olarak süreceği bildirildi.

Kaynak: AA