Azeri Öğrenciler Fatsa’da

Kardeş Okul Projesi kapsamında Fatsa’ya gelen Azerbaycanlı öğretmenler ve öğrenciler Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Atilla Yiğit’i makamlarında ziyaret ettiler.

Azeri Öğrenciler Fatsa’da
Azeri misafirler ilk ziyareti İlçe Milli Eğitim Müdürü Atilla Yiğit’e gerçekleştirdiler. Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Atilla Yiğit, Azeri öğretmen ve öğrencileri ilçede görmekten ve ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Dillerimiz aynı. Öğrencilerimizi kendi öğrencilerimizden ayırt edemiyoruz. Umuyorum ki ilçemizden memnun ayrılacaklar” dedi.

Azeri misafirler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden sonra Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca’yı ziyaret ettiler. Kaymakam Atmaca misafirlerini kapıda karşıladı. Ülkeler arası kültür alışverişinde Kardeş Okul Projesi’nin önemli yer tuttuğunu belirten Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca, “İlimizden Fatsa Anadolu Lisesi’nin bu projede yer alması ve başarılı çalışmalara imza atması ilçemiz açısından son derece faydalı oldu. Geçen yıl Azerbaycan’a giderek konuk olan öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz, şimdi de Azeri kardeşlerini ağırlıyorlar. İki ülke arasında geçmişten günümüze taşınan dostluk bağları bu ziyaretle çok daha güçlenecek. Her iki ülke cumhurbaşkanlarının dediği gibi ‘iki devlet, tek millet’ olarak biz zaten kardeşiz” diye konuştu.

Azerbaycan Bakü 239 Nolu Orta Mektep Müdürü Sadakat Azimova ise proje kapsamında kardeş ülke Türkiye okullarını özellikle seçtiklerini dile getirdi. Fatsa’nın son derece güzel ve modern bir şehir olduğunu belirten Azimova, “Proje kapsamında biz Fatsa Anadolu Lisesi’ni Azerbaycan’da konuk ettikten sonra Fatsa’ya gelerek kardeş okulumuzu yakından tanıma fırsatı bulduk. Bizleri Fatsa’da son derece güzel bir şekilde ağırlayan kardeşlerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Bu ziyaretimizin ortak örf, adet, gelenek, görenek ve manevi bağlarının kuvvetlenmesinde barış, sevgi, kardeşlik ve dostluk duygularının geliştirilmesinde, etkin rol oynayacağına yürekten inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Sadakat Azimova hem İlçe Milli Eğitim Müdürü Atilla Yiğit’e hem de Kaymakam Bekir Atmaca’ya çeşitli hediyeler takdim etti .
Kaynak: İHA