Aşılama Faaliyetleri Çok Önemli

Sivas Vali Yardımcısı İsmail Koşum, aşı yaptırmanın önemini belirterek, ''Sağlıklı bireyler sağlıklı toplum demek, bu nedenle aşılama faaliyetleri çok önemli'' dedi.

Avrupa Aşı Haftası nedeniyle Sivas Merkez Şeyhşamil Aile Sağlığı Merkezi'nde düzenlenen programa katılan Koşum, Türkiye'yi çok güzel günlerin beklediğini belirterek, geleceğin teminatı olan gençleri bu gelecekte önemli görevlere hazırlamak için herkesin üzerine çok büyük görevler düştüğünü söyledi.

İlk olarak gençlerin beyinlerinin bilgiyle doldurulması gerektiğini belirten Koşum, şunları kaydetti:

''Onlara vereceğimiz eğitimin sağlıklı bir vücutta bulunması gerekiyor. Onların sağlığına muhakkak özen göstermemiz gerekiyor. Sağlıklı bireyler sağlıklı toplum demek, bu nedenle aşılama faaliyetleri çok önemli. 10-15 yıl sonra bu gençler çalışma hayatının parçası olacak. Ama aynı zamanda bu toplumu taşıyacak insanlar olacak. O yüzden önlemimizi her yönüyle baştan almamız gerekiyor. Ekonomimizin sağlam olmasını, kültürümüzün her yönüyle genişlemesini ve dünyada söz sahibi olmak istiyorsak gençlerimize ve çocuklarımıza muhakkak önem vermemiz gerekiyor. Hastalıklarla baş etmemiz gerekiyor. Bölgemizde ve dünyada lider bir ülke olmak istiyorsak muhakkak en önemli şey olan insan sağlığına önem göstermemiz gerekiyor. İşte bu aşılama faaliyetleri de çok önemli.''

Dünyada bebek ölüm oranlarının çok yüksek olduğu ülkeler olduğuna dikkati çeken Koşum, ''Yani her dakika içerisinde çocuklarla dolu olan jumbo jet büyüklüğünde bir uçak yere çakılıyor. Son zamanlarda Türkiye'nin ekonomik yönden gelişmesi olsun, toplumun bilinçlenme olsun bebek ölüm oranlarını çok düşürdü. Yine de yeterli seviyede değiliz. Her yönüyle hastalıklarla mücadele ederek bu oranları sıfıra indireceğiz'' diye konuştu.

Halk Sağlığı İl Müdürü Levent Sağlam da bu haftanın en önemli amaçları arasında, sağlık personeli ve toplumun aşılama konusunda farkındalığının arttırılması yoluyla aşısı eksik olan veya hiç aşı olmamış 5 yaş altı çocukların aşılarının tamamlanmasının yer aldığını söyledi.

Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı İsmail Koşum, Halk Sağlığı İl Müdürü Levent Sağlam ve Sağlık İl Müdürü Bahattin İlter, merkezi gezdi. Bu arada, programa katılan ilköğretim okulu öğrencilerine meyve suyu ve pasta ikram edildi .
Kaynak: AA