Almanya'da Silahlı Bir Kişi Etrafa Ateş Açtı

Almanya'nın Siegen kentinde silahlı bir kişi, etrafa rastgele ateş açtı.

Almanya'da Silahlı Bir Kişi Etrafa Ateş Açtı
Güvenlik nedeniyle kimliği açıklanmayan 28 yaşındaki saldırganın sanayi bölgesindeki işyerine gelen iki polisin silahlarını alarak etkisiz hale getirdiği ve ardından evine kaçtığı öğrenildi. Saldırganın ruhsatsız silah taşımadan dolayı sabıkası olduğu öğrenilirken, polislerin verdiği ilk ifadeye göre saldırganın polisleri görünce birden silah çektiği ve tehditle silahlarına el koyduğu ifade edildi.

Güvenlik güçleri saldırganın evinini kuşatıp teslim olması için uyarıda bulunurken, olay yerine çok sayıdapolis takviye edildi. İkna çabalarının yanıtsız kalması durumunda güvenlik güçleri operasyon yapmak için fikir alışverişinde bulunurken, saldırganın hala çevreye rastgele ateş açtığı bildirildi

Siegen polis sözcüsü Georg Baum, "Adam beklenmedik bir şekilde silah çekmiş. Sonra silahı havaya doğru ateşleyerek iki polisin üzerindeki silahları alıp arabayla kaçmış. Çevrede geniş güvenlik önemleri alındı ve operasyon ihtimali üzerine özel kuvvet polisleri geldi. Yaralı veya ölü yok" dedi.

Görgü şahidi İbrahim, "Saat 11'e doğru silah sesi duydum. Başka bir yerden gelmiş olduğunu sandım. Evde oturuyordum sonra öğrendim burada ateş açmışlar. Polisin arabasını alıp kaçmış evine doğru yürümüş. Hala evde bekliyormuş; ürperti verici bir olay. Atılan kurşunun bana veya bir başkasına isabet edebilir" dedi.

Diğer görgü şahidi Hülya Güney ise, "Evden çıktım, annemlere gidiyordum. Birisi polise silah çekmiş elindeki silahları almış polislerin. Sonra kaçmaya başlamış ve eve saklanmış" dedi .
Kaynak: İHA