İsrail BM Temsilcisinden İlginç İddia

850 bin Yahudi Arap topraklarından sürüldü.

İsrail BM Temsilcisinden İlginç İddia
İsrail'in BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ron Prosor, BMGK'nın Ortadoğu konulu toplantısında yaptığı konuşmada, BM'nin sadece Filistinli mültecilerle ilgili yazılar yazdığını, oysa son 64 yılda Arap topraklarından 850 bin Yahudinin sürüldüğünü ileri sürerek ''BM nedense Yahudi mültecilerle ilgili tek satır bile yazmamıştır, bu bir çifte standarttır'' dedi.

Gazze'de insani kriz bulunmadığını ileri süren Prosor, ''Pekçok uluslararası kurum, Gazze'de insani bir kriz olmadığını açıkça belirtmiştir. Gazze'ye yardım akarken Gazze'den dışarıya roketler uçmaktadır. Gazze'deki asıl kriz budur'' diye konuştu.

BMGK'nın Gazze'den İsrail'e karşı yapılan roket saldırılarını bir kez bile kınamadığını söyleyen Prodor, Filistin ile İsrail arasında barışın sağlanamamasının nedeninin Yahudi yerleşimleri olmadığını öne sürerek, ''Barışa karşı asıl engel Filistinlilerin eski yaşadıkları yerlere dönme iddiaları ve İsrail'in Yahudi halkının ulus devleti olarak var olma hakkını reddetmeleridir'' dedi.

MANSUR: CEVAP BİLE VERMEDİLER

Filistin'in BM Temsilcisi Riyad Mansur da Prosor'un tarihi çarpıtan iddialarına BMGK'da bu ana kadar konuşan hiçbir ülke temsilcisinin cevap bile vermediğini, Yahudilerin sürüldüğü yönündeki iddianın bir konuşmacı tarafından bile kabul edilmediğini söyledi.

Mansur, ''Bu iddialar, Filistinlilere, Araplara ve BM'ye karşı tahrik amacı içermektedir. Şu ana kadar BMGK'ya hitap eden tüm devlet temsilcileri, Yahudi yerleşimlerinin gayrimeşru olduğunu ve barışın sağlanması yönündeki ana engel olduğunu ifade etti'' dedi.

İsrail temsilcisinin iddialarının uluslararası toplumun tutumunu değiştiremeyeceğini belirten Mansur, ''Tüm yaşadığımız zorluklara rağmen İsrail ile yükümlülüklerini yerine getirmesi durumunda barışa hazır olduğumuzu söylerken İsrail temsilcisi karşımıza çıkıp Filistinlilere karşı tahrik amaçlı iddialar içeren bir konuşma yapıyor, bu barış yönünde olumlu bir adım değildir'' diye konuştu.

Mansur, Yahudi yerleşimlerinin devam etmesinin ''iki devletli çözümü'' baltaladığını kaydetti.