Hocalar'a Yapılan Yatırımlar

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Afyonkarahisar İl Özel İdaresi tarafından 2003-2011 yılları arasında Hocalar ilçesinde önemli yatırımlara imza atıldığı belirtildi.

Hocalar'a Yapılan Yatırımlar
İçme suyundan sulama suyuna, eğitimden sağlığa, çevreden tarıma birçok alanda yeni tesisler inşa edilen Hocalar'da en çok yatırımın Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapıldığı bildirildi.

Her zaman Afyonkarahisar'ın hizmetkarı olduğunu dile getiren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun öncülüğünde Hocalar'da yeni yatırım stratejileri belirlenmiş, planlamalar ivedilikle uygulamaya konulmuştur.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Hocalar'lıların hasretle beklediği Çepni Göleti ve Sulama Tesisi'nin inşaat çalışmaları devam ettiği, tesis tamamlandığında bin 50 dekar arazinin suya kavuşacağı bildirildi.

Proje safhasında olan Yeşilhisar Göleti ve Sulaması'nın tamamlanmasıyla da 3 bin 60 dekar arazinin suya kavuşacağı kaydedildi.

2003-2011 YILLARI ARASINDA 11 MİLYON 966 BİN 684 TL ZİRAİ DESTEK

Ülke genelinde taşkın koruma tesisleri yapımına büyük önem veren Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın; ilçe merkezi Bağırsak Deresi ve Devlethan Köyü Taşkın Koruma Tesislerini tamamlayarak Hocalar ilçesinin taşkın zararlarından korunduğuna yer verilen açıklamada; Yeşilhisar Kasabası Taşkın Koruma işinin bu yıl içinde ihale edileceği belirtildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Hocalar'ı daha yeşil bir ilçe haline getirmek maksadıyla 2003-2011 yılları arasında 43 bin 120 dekar alanda ağaçlandırma, erozyon kontrolü ve rehabilitasyon çalışması yapılarak 398 bin 400 adet fidan dikimi gerçekleştirildiği ifade edilen açıklamada şöyle denildi: "Bir adet kent ormanı, 8 adet köy ormanı, 5 adet şehitler ormanı ve 3 adet piknik ve mesire yeri tesis edilmiştir. Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Hocalar'da orman köylerinde yaşayan ailelere 1 milyon 310 TL kredi desteği sağlanmıştır. Alım garantili fidan üretimi çerçevesinde ise 2010-2011 yılında 70 bin adet fidan üretimi yaptırılmış ve vatandaşlarımıza ek gelir sağlanmıştır. Bütün bunların yanı sıra Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talep ve takipleri neticesinde İl Özel İdaresi ve diğer bakanlıklar tarafından Hocalar'a yapılan yatırımlar da oldukça fazladır. Hocalar ilçesine 2003-2011 yılları arasında 11 milyon 966 bin 684 TL zirai destek sağlanırken, çevre ve altyapı yatırımları için ise toplam 401 bin 115 TL maddi destekte bulunulmuş, Hocalar ve Yeşilhisar Beldesine birer adet çöp kamyonu hibe edilmiştir. Afyonkarahisar Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi inşaatı ve birlik nüfusuna hitap edecek 7 adet transfer istasyonu tamamlanarak hizmete alınmıştır."

EĞİTİM ALANINDAKİ YATIRIMLAR

Hocalar'daki eğitim öğretimi üst seviyelere çıkarmak için okul öncesinden başlanarak Anaokulu'nun hizmete alındına yer verilen açıklamada, şöyle denildi: "Ortaöğretimdeki kız çocuklarımızın barınma ihtiyaçları için de Çok Programlı Lise bünyesinde yurt binası bütün donanımlarıyla hizmete alınmıştır. Çepni İlköğretim Okulu'na 4 ilave derslik yapılarak Hocalar ilçemizde derslik ihtiyacı karşılanmıştır. Sağlık alanındaki çalışmalar çerçevesinde Hocalar Sağlık Ocağına ek bina yapımı tamamlanmıştır. Hocalar Entegre İlçe Hastanesi yapımı planlanmış olup, çalışmalar devam etmektedir. Gençlik Merkezi vatandaşlarımızın istifadesine sunulmuştur. Hocalar ilçesinde Emniyet Amirliği binası ve 1 köyde His Göleti yapımı tamamlanmıştır. Yine Sandıklı-Hocalar karayolunun yol projesi hazırlanmış olup istimlak çalışmalarına önümüzdeki günlerde başlanacaktır. İl Özel İdaresi tarafından Hocalar ilçesinde 126 km yol çalışması, 12 adet içme suyu tesisi yapımı, 16 adet kanalizasyon şebekesi, 3 adet foseptik inşaatı, 24 adet limit içme suyu işi,1 adet içmesuyu deposu, 11 adet sondaj kuyusu projeleri tamamlanmıştır. Hocalar ilçesindeki köylere toplam 93 bin 520 metrekare parke taşı döşenmiş, 14 köye çocuk oyun alanı yapılmıştır. Yine Hocalar'lılara hizmet vermesi gayesiyle 1 adet ambulans ile 1 adet itfaiye aracı İl Özel İdaresi tarafından ilçeye gönderilmiştir." Hocalar'a yapılan yatırımlar ile alakalı değerlendirmelerde bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Hocalar'a yapılan bu yatırımların ilçe halkına hayırlı olmasını dileyerek, "Hocalar ilçemizin layık olduğu en güzel hizmeti alabilmesi için gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla adeta destan yazdık. Hemşehrilerim yaptığımız yatırımları biliyor ve bizleri takdir ediyorlar. Hocalar ilçemize yapılması gereken yatırımları ve hizmetleri hayata geçirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. 2012 yılını hamle yılı ilan ettiğimiz Afyonkarahisar'ımızın her bir köşesine hizmet götürmek için durmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: İHA