CHP’li Sakine Öz, Salihli’de Şair ve Yazarlarla Buluştu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Sakine Öz, Salihli Sanat Dostları Grubu üyelerinin konuğu oldu.

CHP’li Sakine Öz, Salihli’de Şair ve Yazarlarla Buluştu
Öz, şair ve yazarları ziyaretinde seçimden buyana görmediği dayılarını da karşısında görünce büyük bir sürpriz yaşadı. Salihli Sanat Dostları 'nın haftalık toplantılarının son konuğu CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz oldu. Öz 'ün, Sanat Dostları Grubu üyeleri ile buluşmasında bir de sürpriz yaşandı. Öz, Milletvekili seçilmesinden buyana göremediği iki dayısı, halk ozanı Halil Yıldız ve araştırmacı yazar Hüseyin Ali Yıldız 'la da bir araya geldi.

Sanat Dostları Grubu adına konuşan şair ve yazar Ahmet Otman, “Bizler sanat adına Salihli 'nin adını duyurmak için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Sadece şiir ve düz yazı değil, görüldüğü gibi içimizde ressam da var, tiyatrocu da var, ses sanatçıları da var, yayıncılar da var. Her alandan, sanatın her dalından arkadaşları bir araya getirip, onlarında seslerini duyurmaya çalışıyoruz” dedi.

CHP Milletvekili Öz ise, “Uzun süredir sizlerle bir araya gelmek istiyordum ama nasip bugüne imiş. Sanatçı iki dayım ve onlar gibi büyüklerimin yanında büyüdüm. Sanata ve sanatçıya hep yakın olduk. Köyümde kız çocuklarına eşit davranılırdı. Okumalarına önem verilirdi. Ben de onlardan biriyim ' diye konuştu.

Ankara ve Manisa'daki çalışma yoğunluğu nedeniyle dayıları ile uzun süredir görüşemediğini de kaydeden Öz, “Bugün bu ziyaretimde bana çok büyük bir sürpriz yaptınız. Dayılarımla seçimlerden buyana ilk kez görüşme imkanı buldum ' dedi.
Kaynak: İHA