Birand, Sarkozy'nin tekrar seçilmesinden Endişeli

Fransa’da seçimlerin ilk turunu Nicolas Sarkozy ve François Hollande kazandı. Ancak aralarındaki oy farkı düşük. Aradaki farkın oldukça düşük olması ve Sarkozy'nin sağ oylara talip olması Mehmet Ali Birand'ı endişelendirdi.

Birand, Sarkozy'nin tekrar seçilmesinden Endişeli
Kanal D Anchormani usta gazeteci Mehmet Ali Birand, Fransa'daki Cumhurbaşkanlığı seçimini ana haber bülteninde değerlendirdi.Sarkozy'nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanması halinde Türkiye ve Avrupa'yı gerilimli günlerin beklediğini söyleyen Birand ' Sarkozy başta kalırsa, eyvahlar olsun. ' dedi.

IRKÇI OYLARA TALİP OLDU

İlk tur sonuçlarının Sarkozy'i rahatsız ettiğini söyleyen Birand ' Biz Fenerbahçe-Galatasaray maçını izlerken dünyanın gözü Fransa'nın üzerindeydi. Başkanlık seçimlerini ilk turu yapıldı. Sonuçlar Sarkozy'i biraz daha sıkıştırdı. Aşırı Milliyetçi hatta ırkçı baba Le Pen'in kızı beklenmedik bir oranda oy aldı. İkinci tur Sarkozy ile Hollande arasında geçecek. Oy farkı yok ama sonucu aşırı milliyetçi oylar belirleyecek. Her ne kadar bayan Le Pen desteklemeyeceğini söylese dahi, Sarkozy daha dün akşamdan itibaren sağ oylara sahip çıkmaya başladı bile. Yabancı işçi sayısını azaltacağım. Türkiye'yi Avrupa'ya sokmayacağım gibi sloganlarla kendinin daha iyi bir sağcı olduğunu göstermeye çalışıyor. Irkçı oylara göz kırpıyor. ' dedi.

KAZANIRSA EYVAHLAR OLSUN

Sarkozy'nin yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde ise olabilecekleri tahmin eden Birand ' Sosyalist Hollande fark az olsa dahi kazanacakmış gibi görüyor. Eğer kazanamaz ve Sarkozy başta kalırsa, eyvahlar olsun. Hem Türkiye açısından hem Avrupa açısından gerilimli süreç devam edecek. Fransa'nın giderek sağcı, milliyetçi bir zemine kayması da herkesi rahatsız edecek. ' ifadelerini kullandı.

BEYAZ GAZETE