Banu Avar Salihli’de Konferansa Katıldı

Türk Ocakları Salihli Şubesi ile Türk Eğitim-Sen Temsilciliği tarafından ortaklaşa düzenlenen “Kaçın Demokrasi Geliyor” konulu konferansa, araştırmacı, gazeteci ve yazar Banu Avar konuşmacı olarak katıldı.

Banu Avar Salihli’de Konferansa Katıldı
Belediye Tiyatro Salonu 'nda gerçekleştirilen konferansı Salihli Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Sungur, Türk Ocakları Şube Başkanı Ersin Aybar, Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Mehmet Kocatürk, CHP İlçe Başkanı Mazlum Nurlu, MHP İlçe Başkanı Erol Sakarya, Ülkü Ocakları Başkanı Musa Şentürk ile kalabalık bir davetli topluluğu izledi. Türk Ocakları Salihli Şube Başkanı Ersin Aybar 'ın açılış konuşmasının ardından Banu Avar, daha önce yaptığı bir belgeseli izleyicilere izlettirdi.

Ortadoğu ve Afrika 'da oynanan oyunların işlendiği bu belgeselin ardından konuşan Avar, 'Türkiye 'de bilinçli olarak toplum uyutuluyor. Pembe dizilerle, yarışma programlarıyla insanların beyinleri uyuşturuluyor. Filler birbiriyle tepişirken, altındaki çimenler eziliyor. Küresel sermaye Afrika ülkelerine el koymak istiyor. Oralarda istedikleri gibi yönlendirdikleri Türkiye modelini uygulamak istiyor. Bu model tüketici, sorgulamayan, beyinler uyuşuk bir toplum modeli. Şu anda güneyde yaşanan çatışmaların esas sebebi bu. Libya 'da bunun en taze örneği. Libya 'da düğmeye basıldı. Düğmeye basılacak daha çok ülke var. Artık Türk toplumun uyanıp bunun farkına varması lazım. Bir ülkeyi ele geçirmenin modelleri var. Bir ülkeyi ele geçirmenin en kolay modelinin televizyon programları ve yarışma programları yapmaktır. Buna psikolojik oyun diyebiliriz. Pembe diziler ve yarışma programlarına toplumu bağımlı kılarak onların beyinlerini uyuşturursun ' dedi.

Avar, Yugoslavya'da da sözünü ettiği modelin uygulandığını ve parçlandığını ileri sürerek, 'Türkiye 'de Türk Kürt, Alevi Sünni gibi ayrımlar yaprak iç savaş çıkarmak istiyorlar. Türkiye 'de ciddi anlamda bir psikolojik savaş uygulanıyor. Gazetecileri vatanseverleri içeri alıyorlar. 5 yıl önce Iğdır 'da Kürdistan kuracağız deseydiler kıyamet kopardı. Şimdi insanlar alıştırdılar, olabilir diyorlar. Ben işsiz kaldım. Hiçbir yerde iş vermiyorlar. Yine de şükrediyorum. Silivri zindanında değilim. Daha o mertebeye ulaşmadım ' diye konuştu.

Konferansın sonunda Türk Ocakları Salihli Şube Başkanı Kocatürk, konuşmacı Avar 'a plaket takdim etti. Avar, konferans sonunda kitaplarını da imzaladı.
Kaynak: İHA