Yapraklı, Güven Tazeledi

MHP Söğüt İlçe Kongresinde mevcut İlçe Başkanı Mehmet Yapraklı, yeniden seçildi.

CHP İlçe Teşkilatı Binası'nda gerçekleştirilen kongreye, CHP eski Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, İl Başkanı Ali Çağatay Karaahmet, ilçe başkanları, İl Genel Meclis üyeleri ile delegeler katıldı.

Karaahmet, kongrede yaptığı konuşmada, AK Parti'nin Türkiye'de adeta bir korku imparatorluğu kurduğunu, muhalefet eden herkesi zindanlara attırdığını iddia etti.

Türkiye'de sadece bir partinin istediği kararları aldığını ve uyguladığını kaydeden Karaahmet, şöyle konuştu:

''Bakın yasama organından, yürütme organına, üniversiteye ve gazetelere kadar medya sahiplerini her şeyi ele geçirdiler. Türkiye'de korku imparatorluğu oluşturdular. Korku, gazetecilere, sendika başkanlarına, muhalefet eden aydınlara sıçradı. En son 'dokunulmaz' dediğimiz ordu mensuplarına sıçradı. Bunlara muhalefet eden herkesi kilitli zindanlara attılar. Yazılı ve görsel medyayı ele geçirdiler. Peki ne yapacağız durum 1919'dan daha kötü değil. Pes etmek yok. Mücadeleye devam edeceğiz. Tabi bu mücadele karşılıklı sevgi ve hoşgörüden geçiyor. Bu iktidara karşı mücadele etmek birlik ve beraberlikle, karşılıklı sevgi ve saygıyla olur''

Konuşmaların ardından yapılan seçimlerde, 87 delegenin 54'ünün oyunu alan Yapraklı, başkan seçildi. Diğer aday İbrahim Ayrancı ise 33 oy aldı .
Kaynak: AA