Uçurtmalar Datça Semalarını Renklendirdi

Datça’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ‘11. Geleneksel Uçurtma Şenliği’ Datça semalarını renklendirdi.

Uçurtmalar Datça Semalarını Renklendirdi
Datça’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Reşadiye Kazım Yılmaz İlköğretim Okulu öncülüğünde düzenlenen ‘11. Geleneksel Uçurtma Şenliği’ Datça semalarını renklendirdi. Geleneksel hale getirilen ve bu yıl 11’incisi düzenlenen uçurtma şenliği yine Reşadiye Mahallesi Rüzgârlı Tepe’de yapıldı.

Şenliğe Datça Kaymakamı Hamdi Üncü, Belediye Başkanı Şener Tokcan, Garnizon Komutanvekili Yarbay Alp Aksoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuray Kabaş, İlçe Emniyet Amiri Atilla Aksoy, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gökyüzünü renk renk uçurtmaların süslediği rüzgarlı tepe tarihi bir kalabalığı yaşadı. Etkinlik çerçevesinde birde uçurtma yarışı düzenlendi.

Üç ayrı kategoride düzenlenen yarışlarda En Uzağa Giden Uçurtma kategorisinde ilk üç sıra Ömer Kırman, Mehmet Ali Gürler ve Umut Baş’tan oluştu. En İlginç Uçurtma kategorisinde birinciliği Burhan Asar, ikinciliği Arda Yılmaz ve üçüncülüğü ise Batuğhan Özer elde etti. En Büyük Uçurtma kategorisinde Tolga Avcı birinci olurken; Abdülkadir Biçim ikinci ve Doğanay Çam ise üçüncü oldu.

Uçurtma yarışını kazanan yarışmacılara ödüllerini Datça Kaymakamı Hamdi Üncü, Belediye Başkanı Şener Tokcan ve Garnizon Komutanvekili Alp Aksoy ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuray Kabaş verdi .
Kaynak: İHA