Soma'yı Bir Günlüğüne Çocuklar Yönetti

Soma'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle öğrenciler bir günlüğüne ilçeyi yönetti.

Soma'yı Bir Günlüğüne Çocuklar Yönetti
Naciye Evren İlköğretim Okulu öğrencisi Yağız Bülbül Kaymakam, Nakliyeciler Kooperatifi İlköğretim Okulu öğrencisi Mert Ürgen Belediye Başkanı, Canlar İlköğretim Okulu öğrencisi Gizem Yılmaz Cumhuriyet Başsavcısı ve Fikri Akay İlköğretim Okulu öğrencisi Zilan Karadağ ise Milli Eğitim Müdürü oldu.

Naciye Evren İlköğretim Okulu öğrencisi Yağız Bülbül, Kaymakam Abdülkadir Karataş'ın makamına okul müdürü ve sınıf öğretmeni ile birlikte geldi. Kaymakam Karataş, kaymakamlık hakkında bilgi verdikten sonra makamını Bülbül'e devretti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramını kutlayarak sözlerine başlayan Bülbül, "Bize bu sevinci yaşatan Atatürk ve silah arkadaşlarına teşekkür ediyor, tüm dünyada barış, sevgi, hoşgörü ve kardeşlik olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Kaymakam Karataş ise, Mustafa Kemal Atatürk'ün ülkeyi geleceğin teminatı olan çocuklara emanet ederek, bugünü çocuk bayramı olarak ilan ettiğini belirterek, "Bu bayram bizim bayramımız. Bu yüzden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramını etkinlikleri kapsamında bizler makamımızı sizlere devrediyoruz. Gelecekte bu makamlarda sizler oturacaksınız" dedi.

Kaynak: İHA