Muş Valisi Ali Çınar Açıklama Yaptı

Muş Valisi Ali Çınar, kış mevsiminden dolayı tarım, hayvancılık ve inşaat sektörlerinin olumsuz etkilediğini söyledi.

Vali Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kışın erken başlayıp uzun sürmesi nedeniyle zaman kaybı yaşandığını ifade ederek, şöyle konuştu:

''İklim şartlarının, bizim için ortaya koyduğu takvime uymak zorundayız. Bölgede kışın erken başlaması ve uzun sürmesi, yaşamı olumsuz etkiliyor. Özellikle inşaat sezonunda, iklimin bize yaşattığı kayıpları dikkate alarak, her alanda daha verimli çalışmak zorundayız. İnşaat, tarımsal faaliyet ve kamu hizmetleri alanında çalışan arkadaşlarımız, zamanı iyi ve verimli kullanmalı. İnsan ve mali kaynaklarımızı, zamanımızı israf etmememiz gerekir. Biz zaten kış mevsiminden dolayı zaman fakirliği yaşıyoruz. İlimizde koordinasyon kurulu toplantısı yaptık. Bu toplantıda bu tür konulara çözüm aradık. 5 ay süren yoğun bir kış mevsimi yaşadık. Bu bize hem ekonomik hem de zaman sıkıntısı yaşattı.''

Karların erimesiyle ilde sel felaketi yaşanmasından korktuklarını ve bu konuda tedbirler aldıklarına dikkati çeken Çınar, seli engelleme gibi bir güçlerinin olmadığını, ancak selin vereceği hasarları azatlamaya yönelik çalışma yaptıklarını kaydetti.

Olabilecek muhtemel sel felaketine karşın zarar görebilecek insanları, evlerinden tahliye ettiklerini vurgulayan Çınar, ''Birinci önceliğimiz cana zarar gelmemesidir. Kar erimesi sırasında, sıcaklık derecemizin de büyük faydası oldu. Kar aşamalı eridiği için, kontrollü bir sel durumu yaşadık'' diye koşutu .
Kaynak: AA