Kula'da, SP'nin Yeni Başkanı Akçin Oldu

Saadet Partisi (SP) Kula İlçe Teşkilatı 2. Olağan Kongresi, partinin üst düzey yöneticilerinin katılımı ile yapıldı.

Kula'da, SP'nin Yeni Başkanı Akçin Oldu
Kula Ziraat odası toplantı salonunda gerçekleşen kongrede, tek liste ile seçime gidildi. Divanın oluşması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan kongrenin açılış konuşmasını yapan SP Kula İlçe Başkanı Haşim Kaynak, "Bizler bütün engellere rağmen Milli Görüş davamızı dimdik yürüyerek yaşatacağız. Kongremizin ilçemize hayırlı olmasını temenni ederim" dedi.

Kaynak 1969 yılında merhum liderleri Necmettin Erbakan'ın temellerini attığı Milli Görüş topluluğunun manevi özelliğine vurgu yaparak, "Bizler yaşamımız boyunca bu davaya hizmet edeceğiz. Kongremizin ilçemize büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Milli Görüş davası hiçbir dış Güce bağlı olmadan görevini en iyi şekilde yerine getiriyor" ifadesini kullandı.

SP Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüş ise, hükümetin dış politikalarında sınıfta kaldığını öne sürerek, şöyle dedi: "Ülkemizin bulunduğu noktadan daha iyi bir noktaya gelebilmesi, haksızlıkların ortadan kalkması için Saadet Partisi iktidara gelmelidir. Saadet Partisi olarak sömürü, adaletsizlik ve haksızlığın karşısındayız. Bizler düşmanlarımızı sadece kendi sınırlarımız içerisinde yenemeyiz. Bunun için birlik ve beraberlik oldukça önemlidir. Bir milletin düşmanını yenebilmesi ancak ahlaki ve manevi inancına bağlıdır." Tongüş Türkiye’nin Milli Görüş Reçetesine kavuşması gerektiğini ifade ederek, “Hazine Müsteşarlığı’nın verilerine göre, 2012 yılında 93.6 milyar lira anapara ve 47.6 milyar lira faiz olmak üzere toplam 141.2 milyar lira tutarında borç servisi gerçekleştirilmesi planladığı görülmektedir. Bu milletimizden alın terinin faize aktarılması demektir. Bunlara son verilmesi için Türkiye’ye Milli Görüş reçetesini uygulamalıyız” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların seçime geçildi. 53 delegeden oy kullanan 50 delegenin oylarını alan tek aday Mustafa Akçin, SP Kula ilçe Başkanı seçildi. Yeni başkan Akçin, “Bana verilen bu görevi en iyi şekilde, Milli Görüş çerçevesi içerisinde sürdüreceğim" dedi .
Kaynak: İHA