''Karataş Arama Konferansı'' Yapıldı

AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar tarafından organize edilen Karataş ilçesinin kalkınma önceliklerinin ve temel sorunlarının belirlenmesine yönelik ''Arama Konferansı'' gerçekleştirildi.

Ünüvar'ın TBMM ofisinden yapılan açıklamaya göre, milletvekilinin moderatörlüğünde gerçekleştirilen ''Karataş Arama Konferansı''na, Karataş Kaymakamı Mustafa Kılıç, Karataş Belediye Başkanı Fatih Balıkçı ile tüm partilerin belediye ve il genel meclis üyeleri, muhtarlar, sulama birliklerinin başkanları, siyasi partilerin ilçe başkanları, kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Konferansta Karataş için 6 sektördeki öncelikler şu şekilde sıralandı:

''Eğitim-gençlik ve spor: Karataş'a çok amaçlı kültür merkezi yaptırılması ile gemicilik, turizm, su ürünleri ve balıkçılık fakültesi kurulması.

Sağlık-sosyal hizmetler: Karataş Devlet Hastanesinin kapasitesinin arttırılması ve Tuzla'da sağlık hizmetleri kapasitesinin arttırılması.

Kültür-turizm ve tanıtım: Karataş Girişim Grubu kurularak ilçe turizminim gelişmesini sağlayacak çalışmaların yapılması.

Sanayi-ticaret ve istihdam: Karataş'a küçük sanayi sitesi ve balık hali kurulması.

Tarım-hayvancılık ve kırsal kalkınma: Tarımsal sulamada kapalı basınçlı sulama sistemine geçilmesi ve seracılığın teşvik edilmesi.

Altyapı-ulaşım ve çevre: Tarsus-Karataş-İskenderun sahil yolu yapılması, su şebekesinin yenilenmesi.''

Ünüvar, konferansın sonunda belirlenen önceliklerinin takibinin yapılması amacıyla Karataş Kaymakamı, belediye başkanı ve kurum müdürleri ile toplantı yaptı.
Kaynak: AA